Supermoto 20.06.2017

Madisson taisteli Espanjan hirmuhelteissä supermoton MM-osakilpailussa sijalle 14

Eero Madisson suoriutui hienosti vieraalla radalla ja kovassa kuumuudessa ajetusta Espanjan MM-osakilpailusta. Kuva: Supermotopics

Eero Madisson osallistui viikonloppuna supermoton maailmanmestaruuskilpailuun Espanjassa. Hirmuhelteissä läpi viety kilpailu toi ensimmäistä kansainvälistä kisakauttaan ajavalle suomalaiselle lupaavan tuloksen.

Supermoton MM-kauden kolmas kisaviikonloppu ajettiin viikonloppuna Espanjan Albaidassa. Ainoana suomalaisena kilpailuun osallistui helsinkiläinen Eero Madisson.

– Lauantaina treenit lähti käyntiin hirveässä kuumudessa. Rata oli minulle uusi ja olin vain kerran aiemmin päässyt sitä kokeilemaan. Se tuntui minulle vaikealta oppia. Ensimmäisissä treeneissä sain 17. sijan, toisessa harjoituksissa olin 18:s ja tuntui että en pysty hirveästi parantaa siitä, koska varjoissa näytti olevan +49,5 astetta ja en ole tottunut ajamaan niin kuumassa, Madisson kertaa.

Aika-ajoihin lämpötila laskeutui +45 asteeseen.

– Silti oli vieläkin aika rankka ajaa, mutta lähdin heti alussa yrittämään ajaa parasta kierrosta, mikä ei sitten loppujen lopuksi ollutkaan niin huono, olin 13:s.

– Sunnuntaina aamutreeneissä ajoin ihan rauhassa, kun tiesin että kolmas erä on vielä edessä ja en halunnut hirveästi väsyttää itseäni, kun lämpöä lupasi eriin kuitenkin 39 astetta varjossa.

Kova kuumuus teki Espanjan MM-osakilpailusta haastavan. Kuva: Eero Madisson

Ensimmäinen erä lähti Madissonin osalta käyntiin varsin hyvin.

– Sain hyvän startin ja pääsin ajamaan 11. sijalla, paineet olivat kuitenkin aika kovia erän loppuun asti, koska neljä kuskia ajoi tiukasti perässäni kiinni. Maaliin tullessani takanani ollut kuski hävisi minulle  0,3 sekuntia.

Toiseen erään suomalainen ei kuitenkaan saanut enää hyvää starttia.

– Keskellä erää vanha vamma olkapäässä alkoi häiritä ajoa ja veti ajotyylin jäykäksi. Tämän takia eturengas alkoi sulaa ja pito hävisi. Maalissa olin 17:s.

Kolmanteen erään Madisson lähti Buranan voimin toivoen ettei olkapää alkaisi häiritä taas ajoa.

– Startissa tiimipäällikkö sanoi, että vedä starttimutka hana pohjassa, ei ole mitään hävittävää. Lähdin sitten yrittämään startissa ajaa niin kuin ohjeet tuli ja pääsin 12 sijalle. Huomasin, että seuraava porukka ei ollut kaukana edessä, yritin ajaa mahdollisimman lähellä heitä, kunnes huomasin että yksi heistä oli kaatunut ja toinen sammuttanut pyörän, joten olinkin jo kymmenentenä ja tallikaveri ajoi edessäni. Yritin vielä puristaa ennen erän loppua, jos pääsisin ohittamaan hänet, mutta en pystynyt siihen ja tulin maaliin 10. sijalla.

Yhteistuloksissa Madisson sijoittui neljänneksitoista.

– Voin olla tyytyväinen ajoon, koska tämä on minulle ensimmäinen vuosi kansainvälisellä tasolla. Haluaisin kiittää erityisesti tästä tilaisuudesta Tapio Prättälää, joka ohjasi minut supermoton polulle silloin, kun opiskelin Stadin Ammatiopistossa, Nele Kapperia, Annila Ry:tä ja Matin Rengas ja Auto Oy:tä sekä tietenkin KTM MTR -tiimiä. Taas ollaan yhtä MM-kisaa rikkaampana, Madisson hehkuttaa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Supermoto