Rata-ajo 15.05.2016

Mad-Croc Racingin Mäkinen ja Pöntinen kaksoisvoittoon Botniaringillä

Kuva:Pertti Kangasniemi

Vakioautojen V1600-luokan SM-sarja käynnistyi Jurvan Botniaringillä Mad-Croc Racingin kuljettajien tahdittamana. Tuomas Pöntinen, 15, toi lauantaina Mininsä ruutulipulle ykkösenä ja samaan ylsi tiimikaveri Emma Mäkinen, 18, Minillään sunnuntain SM-lähdössä. Emma Mäkisestä tuli samalla ensimmäinen vakioautojen V1600-luokan voittoon yltänyt naiskuljettaja.

Ensimmäisen kisansa Minillä ajanut Tuomas Pöntinen hallitsi lauantain sateiset olosuhteet suvereenisesti. Pöntinen nousi lähdössä ruudusta neljä kärkeen, eikä antanut muiden enää yllättää. V1600-luokan voitto oli Pöntiselle vakioautouran ensimmäinen. SM-avaukseen kolmannesta ruudusta startannut Emma Mäkinen joutui keskeyttämään lauantain kilpailun vetoakselin katkeamiseen.

Sunnuntaina käyty viikonlopun toinen SM-lähtö oli tapahtumarikas. Tihkusateessa käynnistyneessä kisassa Tuomas Pöntinen ehti johtaa lähtöä sen puoliväliin asti kunnes kolme kierrosta ennen maalia Emma Mäkinen nousi tyylikkäällä ohituksella kolmannelta sijalta kerralla johtoon ja piti paikkansa loppuun asti. Pöntinen nousi toiseksi ja varmisti Mad-Croc Racingille komean kaksoisvoiton. SM-avausviikonlopun jälkeen Pöntinen ajaa V1600-luokan SM-pistejohdossa.

Kuva:Pertti Kangasniemi

Kuva:Pertti Kangasniemi

Mad-Croc Racingin kuljettajien kommentit Botniaring:

#7 Tuomas Pöntinen (EPUA), Mini One:

Lauantain SM-lähtö: 1. sija
Sunnuntain SM-lähtö: 2. sija
“Lauantaina lähtö meni nappiin ja nousin neljännestä ruudusta kärkeen. Sadekelissä rata oli liukas, mutta pystyin kontrolloimaan tilanteita. Oli hienoa aloittaa kausi voitolla”.
“Myös sunnuntaina lähtö onnistui hyvin ja pääsin kärkeen. Sijoitukset vaihtelivat koko ajan. Hyvää kilvanajoa koko kisa. Louhen Jaakon kanssa tuli yksi kylkikosketus, mutta siitä selvittiin. Toinen sija ja SM-pistejohto avausviikonlopun jälkeen tyydyttää kyllä. Tästä on hyvä jatkaa kautta”.

#77 Emma Mäkinen (KySUA), Mini One:

Lauantain SM-lähtö: keskeytys
Sunnuntain SM-lähtö: 1. sija
“Lauantain kisassa auton vetoakseli katkesi ja jouduin keskeyttämään. Jo perjantain harjoituksissa rengas täristi jonkin verran. Kisassa tärinä yhtäkkiä voimistui, jonka jälkeen veto loppui ja jäin radan varteen.”
“Sunnuntain kisassa olin lähdön jälkeen viides, mutta pääsi hivuttautumaan kohti kärkikaksikkoa. Radan pitkällä suoralla ajoimme kolme rinnan. Ajoin radan oikealla puolella ja kun rata kääntyi oikealle niin pääsin nousemaan kerralla kärkeen ja lopulta voittoon. Kisan lopussa sade yltyi ja vähän jo jännitti, että miten kisa päättyy. Eka voitto tuntuu totta kai hienolta. Siihen pyrittiin ja kun voitto irtosi heti avausviikonloppuna niin tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin.”

Teksti: Marko Mäkinen/Mad-Croc Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo