Ralli 24.01.2019

Mad-Croc -kuljettaja Joni Keskinen palaa ralliauton rattiin Arctic Lapland Rallyssä viikonloppuna

Kuva: Joni Keskisen tiedotus

Rata-autoilun parista tutuksi tullut kuljettaja palaa kahden vuoden tauon jälkeen tavallisen ralliauton rattiin, kun haastava talviralli käynnistyy Rovaniemellä.

Seinäjokelainen rata-autoilija Joni Keskinen on kaikessa hiljaisuudessa rakentanut yhteistyössä SPTR Asennus Oy:n kanssa ralliauton Rovaniemellä tammikuun lopulla ajettavaa Arctic Lapland Rallya varten.

– Ihan ensimmäiseksi täytyy kyllä kiittää tämän unelman toteutumisesta sekä yrityksiä, että yksityishenkilöitä, jotka ajamisen täällä minulle mahdollistavat, Keskinen kiittelee nöyränä.

Projektissa on ollut mukana SPTR Asennus Oy:n lisäksi Rovaniemen Kurupiilo, Lapin senaattori Juha Paulus ja monia muita yrityksiä ja yksityishenkilöitä.

Keskinen tekee tulevana viikonloppuna paluun tavallisen ralliauton – ja nimenomaan nuottirallin – pariin kahden vuoden tauon jälkeen. Uskoa omaan tekemiseen on, sillä viereisellä penkillä istuu tällä kertaa kartturina kokenut Pasi Haataja.

– Tulimme Rovaniemelle sunnuntaina ja siitä asti ollaan nuottia väännetty yhdessä. Nuottitreenit menneet kyllä maltillisesti, sillä tavoite on päästä ehjänä maaliin. Ja tottakai palkintopallisijaa haetaan myös, Keskinen virnistää.

– Kyllähän tämä sellainen taistelujen taistelu on. Pitkästä aikaa vaativa nuottiralli ja keli on raju. Kova pakkanen asettaa haasteeksi myös sen, että auto on kovilla.

– Jos selvitään maaliin auto ehjänä, olisi aika hienoa. Vahva luotto meidän tekemiseen kyllä on, Keskinen päättää ja nousee Mad-Crocin värein teipattuun autoon.

Arctic Lapland Rally ajetaan pe-la 25.–26.1.2019 Rovaniemellä ja sen lähimaastossa kirpsakassa pakkaskelissä.

Teksti: Nita Ahola

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli