Motocross 17.09.2017

Maarit Mäkinen MXD Suomen Cupin mestariksi: “Kaudesta jäi aivan huikea fiilis”

Maarit Mäkinen pääsi juhlimaan MXD Suomen Cupin mestaruutta. Kuva: Ismo Karttunen

Motocrossin naisten sarja MXD Suomen Cup ajettiin päätökseen viikonloppuna Orimattilassa, kun vuorossa oli kauden kaksi viimeistä kilpailuerää.

Mestariksi ajoi 38 pisteen turvin Maarit Mäkinen, joka nappasi kauden aikana komeasti 11 palkintokorokesijaa. Mestaruus oli Mäkiselle jo kauden toinen, sillä talvikaudella Suzuki-kuljettaja pääsi juhlimaan myös Baltic Master Cupin mestaruutta.

– Tämä kausi on ollut tavoitteiden täyttymys. Baltic Master Cup -mestaruus, erä ja totaalivoitto Porissa sekä Suomen ensimmäinen MXD Suomen Cup mestaruus. Kaudesta jäi aivan huikea fiilis, vaikka matkalla oli ylä- ja alamäkiä sekä Raahesta jäi 15 tikin arvet käteen kaatumisen vuoksi, Mäkinen kertoi tyytyväisenä.

– Kymmenen vuotta sitten aloitin harrastuksen ja nyt tämä harjoittelu palkittiin mestaruudella. Useita kompastuksia ja loukkaantumisia on matkalla tapahtunut, mutta kaksi suht ehjää kautta on nyt takana. Nämä kaksi vuotta ovat olleet todella määrätietoista, sillä muutimme valmennustekniikkaa ja kuntopuolen harjoitteluja, sekä tälle vuodelle tuplattiin ajoharjoittelumäärä. Suuret kiitokset haluan antaa Suzuki Finland:lle, Mäkisen Liikennekoululle, Mecom:lle, Lappeenrannan Moottoripyöräilijöille sekä koti-joukoille, jotka ovat jaksaneet niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä.

– Kilpailukausi jatkuu viikonloppuna vetaraanijoukkuekilpailuissa ja sitten on vielä Venäjän kisat Svetogorskissa ja Sovetskissa, Mäkinen päättää.

Naisten sarjan kärjessä liki koko kauden kärkkynyt Ria Virtanen ei päässyt mukaan tämän viikonlopun kilpailuun viime viikolla sattuneen loukkaantumisen takia. Näin Virtasella jäi neljä viimeistä kilpailuerää ajamatta. Siitä huolimatta Ria on lopputuloksissa toinen saalistettuaan yhteensä huimat kymmenen erävoittoa kauden aikana. Kolmannesta sijasta käytiin myös hieno taistelu aivan loppuun saakka. Vilma Jarkkola pokkasi itselleen pronssisen mitalin ainoastaan kolmen pisteen erolla neljänneksi tulleeseen Laura Kurkiseen.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Taneli Niinimäki

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross