Maarata 22.05.2019

Maaradan SM: 75-vuotisjuhlafinaali lauantaina Forssassa

Jesse Mustonen kilpailee Suomen mestaruudesta. Kuva Lea Häyrinen

Maaradan Suomen mestaruudesta ajetaan ensi lauantaina Forssan Pilvenmäellä. Pitkä aika ei ole ehtinyt edellisestä tapahtumasta samalla radalla vierähtää, sillä viime syyskuussa Forssassa ratkaistiin maaradan henkilökohtainen Pohjoismaiden mestaruus.

PM-kilpailussa voitto meni Ruotsiin, mutta tällä kertaa voittajan toivotaan olevan tietysti suomalainen, eikä sen toteutuminen ole kaukana.

Hallitseva Suomen mestari, Saksan Jörg Tebbe on mukana myös tällä kertaa, mutta saa varmasti kovan vastuksen Jesse Mustoselta ja Henri Ahlbomilta. Mustonen on jo mestaruustilinsä korkannut voittamalla Kauhajoella ajetun finaaliin vuonna 2014. Ahlbomilta sen sijaan mitalit puuttuvat maaradalta kokonaan, joten nyt olisi hyvä hetki ottaa ensimmäinen. Henrin isä Jari Ahlbom oli maaradan viisinkertainen Suomen mestari vuosien 1989-2005 välissä, ja niistä viimeisen hän voitti nimenomaan Pilvenmäellä. Hiljattain 22 vuotta täyttäneellä nuoremmalla painoksella olisi nyt sopiva tilaisuus aloittaa mestaruuksien kerääminen, mikäli joskus isästään haluaa ohitse päästä.

Ahlbomin lisäksi forssalaista verta radalla edustavat lauantaina Aarni Heikkilä ja Jarkko Kunnaskari.

Mielenkiintoisen lisän illan tapahtumiin tuo myös Ruotsin Thomas H Jonasson, joka aloittelee omaa uraansa maaradalla. Speedwayn puolella hän onkin paljon tutumpi nimi ajettuaan vuosien ajan maailma pääsarjoja ja ollen mukana myös speedwayn henkilökohtaisessa MM-sarjassa.

75. maaradan SM-finaali, kuljettajat

1) Tommy Thu #8 Norja

2) Mattias Blom #11 HMK

3) Jesse Mustonen #95 VRT

4) Jarno Kokkonen #2 PirMM

5) Max Koivula #24 KaMoKe

6) Thomas H Jonasson #30 Ruotsi

7) Aarni Heikkilä #68 FMS

8) Simo Pulli #9 ValkMK

9) Mikko Mäkinen #70 ValkMK

10) Jörg Tebbe #21 Saksa

11) Jarkko Kunnaskari #10 FMS

12) Henri Ahlbom #97 SeMK

Lauantain kilpailu alkaa kello 18.00 ja mukana nähdään myös classic-luokan lähtöjä.

TEKSTI: Ratalajiryhmä/SML

Uusimmat

Lisää aiheesta

Maarata