MM-Ralli 03.08.2019

Maakivi rikkoi iskunvaimentimen kiinnityksen – Lindholmin jatkaa rallia sunnuntaina

Emil Lindholm oli erinomaisessa vauhdissa ennen keskeytystään. Kuva: Merita Mäkinen.

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen joutuivat keskeyttämään Suomen MM-rallin lauantain päivän viimeisellä erikoiskokeella Leustussa hypyn jälkeen takaiskunvaimentajan pettämiseen.

– Hypyn alastulossa oli maakivi, joka rikkoi takaiskunvaimentimen kiinnityksen. Kiinnityspultti meni poikki ja oli pakko keskeyttää. Kyllä tässä nyt on tosi huonoa tuuria. Kymmenen senttiä vasemmalle, oikealle, eteen tai taakse, niin mitään ei olisi tapahtunut. Mutta alastulossa iskunvaimentimen kiinnitys osui suoraa kiveen ja petti, Lindholm harmitteli maalissa.

Lauantain aikana Lindholm esitti hyvää vauhtia. Hän ajoi viidesti WRC2-luokan pohja-ajan. Päijälä 1 EK:lle mahtui yksi rengasrikko.

– Rengas tyhjeni hitaasti ja jouduimme vaihtamaan sen. Siinä meni vajaat kaksi minuuttia. Ajo kulki hyvin, ja se olikin päivän positiivisinta antia. Pystyin ajamaan oman luokkani pohja-aikoja ja vauhtini riitti myös Kallen (Rovanperän) tuntumaan. Lauantain reittiä oli kiva ja rentoa ajaa.

Lindholm ja Korhonen starttaavat sunnuntaina uudelleen reitille superrallissa. Rallin päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta (45,74 km). Kilpailu päättyy Jyväskylän Paviljongille klo 16:00.

Teksti: Marko Mäkinen.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli