Moottoriurheilutapahtumat 16.09.2016

Maailmanmestaruusjännitystä tänäkin viikonloppuna – SM-kisoissa finaalitaistoja

Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen haluavat tänä vuonna kirkastaa viime kauden MM-pronssin.

Tänä viikonloppuna riittää jännitettävää etenkin MM-tasolla. Pekka Päivärinnalla ja Kirsi Kainulaisella on mahdollisuus saavuttaa ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestaruus ja kaksi suomalaista debytoi tällä kaudella Supersportin MM-sarjassa. Kotimaassa puolestaan nähdään SM-sarjojen finaalitaistoja.

Viikonloppuna RADALLE.com tapahtumassa nähdään jälleen kerran upeita suorituksia. Kuva: Teemu honkasalo

Viikonloppuna RADALLE.com tapahtumassa nähdään jälleen kerran upeita suorituksia. Kuva: Teemu honkasalo

DRIFTINGIN SM-KAUSI PÄÄTÖKSEEN BOTNIARINGILLÄ

Driftingin SM-kausi taputellaan päätökseen tulevana lauantaina RADALLE.com tapahtumassa Botniaringillä. Vuorossa on Drifting SM-kauden viimeinen osakilpailu, RADALLE.com FDO-sarjan finaali sekä TimeAttackin finaaliosakilpailu.

Viikonlopun aikana tullaan todistamaan muun muassa, kun Ahveniston radan Unlimited-luokan rataennätyksen kauden aluksi täräyttänyt Miika Toivonen piiskaa Lotus Exigeään Time Attack -kilpailussa. Tekniikkamurheissa hiukan paininut Audi R8 -kuljettaja Sami Sivonen on nyt saanut superautoonsa uudet säädöt ja mies nähdäänkin Botniaringillä uutta intoa täynnä. Club- ja modified-luokat ovat saaneet runsaasti tänä vuonna uusia tulokkaita, mikä on näkynyt positiivisena piristyksenä eri osakilpailuissa. Botniaringillä nähdään myös Driftingin Euroopan mestaruuskisoissa toiseksi tullut Juha Pöytälaakso, joka puolustaa tällä hetkellä voimassa olevaa mestaruuttaan. Takavuosien NEZ mestari Janne Veikkanen on myös iskussa, joten viikonloppuna on luvassa tuutin täydeltä jännitettävää.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/driftingin-sm-finaali-lauantaina-botniaringilla

Liput ennakkoon Lipputoimistosta 15,90 €. Portilta 20 € (alle 12-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi) portilla vain käteinen.

La 17.09. RADALLE.com FDO DRIFTING Botniaring, Jurva, K, SM
Botniaring, Kauhajoentie 688, Jurva

Vantaan Lavangossa kisataan kauden päättävä joukkue-SM-motocross 17.-18.9.

Vantaan Lavangossa kisataan kauden päättävä joukkue-SM-motocross 17.-18.9.

SM-MOTOCROSS-KAUDEN KRUUNAA JOUKKUE SM-KISA VANTAALLA

Kotimaisen motocrossin SM-kausi saa arvoisensa huipennuksen Vantaan Lavangossa tulevana viikonloppuna, kun maan parhaat motocrossarit kokoontuvat kisaamaan joukkueiden suomenmestaruuksista.

Tuleva joukkue-SM kisataan uudistetulla formaatilla, mikä mahdollistaa sen, että kerhoilla on entistä paremmat mahdollisuudet saada joukkueeseensa mukaan seuran parhaat kuljettajat. Muutos aiemmasta on merkittävä ja tulee nostamaan mahtavan joukkuekilpailun tasoa entisestään. Kotimainen motocross elää nyt parhaita aikojaan miesmuistiin ja hieno sekä erittäin tapahtumarikas SM-kilpailukausi tulee saamaan mahtavan päätöksen Vantaalla. Seitsemänkymmentä joukkuetta, reilusti yli kaksisataa kuljettajaa ja koko MX65, MX C, MXV, MX1 ja MX2-luokkien Suomen kärki kisaavat Lavangossa joukkuemestaruuksista.

Katsojia kiinnostanee erityisesti myös maailmanmestareiden Kalle Palanderin ja Pekka Vehkosen kaksinottelu.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/sm-motocross-kauden-kruunaa-joukkue-sm-vantaalla

La-Su 17.-18.09. Motocross, SM, Kansallinen, MX65-kerhojoukkueet, MXV-kerhojoukkueet, SM-kerhojoukkueet, C-kerhojoukkueet, Vantaa
Vantaan Vauhtikeskus, Katriinantie 31, Vantaa, Suomi

Rallicross on näyttävä ja yleisöystävällinen laji. Kuva: Jari Kohonen

Rallicross on näyttävä ja yleisöystävällinen laji. Kuva: Jari Kohonen

POHJOIS-EUROOPAN RALLICROSS HUIPUT HYVINKÄÄN FINAALIIN

Hyvinkään Vauhtipuistossa ajetaan tulevana viikonloppuna Rallicrossin Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailun finaali. Kilpailussa ajetaan neljässä luokassa NEZ Super 1600, NEZ 2000, NEZ open, NEZ Supercar sekä maiden välinen joukkuekilpailu.

Lauantaina Hyvinkäällä ajetaan harjoitukset ja klo 13.00 alkaen kaksi alkuerää. Sunnuntaina klo 10.30 kolmas alkuerä. Klo 13.30 starttaa semifinaalit ja finaalit. Ennen Finaaleja nähdään Possesta tutun Crazy Miken stuntti-show.

Kilpailun kuulutukset radiokanavalta 91.0

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/rallicrossin-pohjois-euroopan-karkinimet-taistelevat-hyvinkaalla-viikonloppuna

La-Su 17.-18.09. NEZ Rallycross, Hyvinkään Vauhtipuisto
Hikiäntie 1508, Hyvinkää


MM-KILPAILUT

Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen kruunataan maailmanmestariksi, mikäli tekniikka ei petä sarjan päätöskilpailussa Englannissa tulevana viikonloppuna. Kuva Tuomo Seppänen

Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen kruunataan maailmanmestareiksi, mikäli tekniikka ei petä sarjan päätöskilpailussa Englannissa tulevana viikonloppuna. Kuva Tuomo Seppänen

TULEEKO MAAILMANMESTARUUS SUOMEEN?

Vuoden 2016 ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen maailmanmestaruus ratkeaa tulevana lauantaina Donington Parkin radalla Isossa Britanniassa. Sarjaa johtava suomalaiskaksikko Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen tarvitsee unelmansa täyttymiseen kolme MM-pistettä. Ajamalla ei mestaruutta kaksikolta viedä, sillä kolmastoista sija päätöskilpailusta riittää sinetöimään mestaruuden. Superside WC-sarjan mestaruus on enää kahden kauppa. Brittiläisranskalaisen parin Tim Reeves/Gregory Cluze on voitettava kilpailu ja mestaruus on siinä tapauksessa heidän, jos Päivärinta/Kainulainen keskeyttää, tai jää jostain syystä 13. sijan ulkopuolelle. Muilla pareilla ei enää ole mahdollisuuksia nousta sarjan voittoon.

Mahdollisella mestaruudella Pekka Päivärinta nousisi viidellä mestaruudellaan kaikkien aikojen mestaruuslistalla toisen viiden voiton miehen, Tim Reevesin seuraksi neljän parhaan joukkoon. Historialliseksi suomalaisparin mahdollisen mestaruuden tekee se, että Päivärinnan menoa tasapainottava Kirsi Kainulainen olisi ensimmäinen nainen, joka voittaa ratamoottoripyöräilyn maailmanmestaruuden.

15 kierroksen kilpailu ajetaan lauantai-iltana klo 20.30 Suomen aikaa.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/maailmanmestaruus-katkolla-suomalaisille-mestaruus-on-enaa-kiinni-tekniikasta
Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/blog/kirsi-kainulaisen-blogi-tuleva-finaali-pitaa-hereilla-oisin

17.09. Road Racing, MM, Sivuvaunut, Iso-Britannia, Donington Park

Kuva: Tony Welam/EKS/McKlein

Kuva: Tony Welam/EKS/McKlein

HEIKKINEN RANSKAN ONNETTOMUUDEN JÄLKEEN MOTIVOITUNEENA ESPANJAN MM-KISAAN

Rallicrossin MM-sarjassa vuorossa on kauden yhdeksäs MM-osakilpailu, joka ajetaan tulevana viikonloppuna Espanjassa Barcelonan radalla. Toomas “Topi” Heikkinen on parhaillaan Espanjassa valmistautumassa EKS-tiiminsä kanssa tulevan viikonlopun osakilpailuun. Tiimin tavoitteena on saada kauden seitsemäs palkintopallisijoitus. EKS johtaa parhaillaan tallien välistä mittelöä 19 pisteen erolla ennen Team Peugeot Hansenia. MM-pisteissä tällä hetkellä sijalla seitsemän oleva Heikkinen on valmistautunut kisaan hyvin ja sanoo olevansa hyvin motivoitunut.

Niclas Grönholm aikoo satsata Espanjan kisaviikonloppuna startteihin, sillä kaksi viikkoa sitten Ranskan osakilpailussa erot syntyivät lähtökiihdytyksissä.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/heikkinen-ranskan-onnettomuuden-jalkeen-motivoituneena-espanjan-mm-kisaan

Live stream (Sunnuntai, 16.00-18.00 Suomen aikaa)

17.-18.9. Rallicrossin MM, Espanja, Barcelona

Niki Tuuli ja Hannes Soomer ovat tulikasteen edessä tulevana viikonloppuna. Kuva: Jukka Hesselgren

Niki Tuuli ja Hannes Soomer ovat tulikasteen edessä tulevana viikonloppuna. Kuva: Jukka Hesselgren

KAKSI SUOMALAISTA SUPERSPORTIN MM-KISASSA SAKSASSA

Kallio Racing starttaa MM-kauden viikonloppuna Saksan Lausitzringillä, kun Niki Tuuli ja Hannes Soomer ottavat osaa villillä kortilla tällä kaudella kolmeen Supersportin MM-starttiin. Talli teki molempien kuljettajien kanssa jo edelliskaudella yksittäiset villin kortin MM-startit, jotka osoittivat kuljettajien kilpailukyvyn sarjassa. Tiimipäällikkö Vesa Kallion mukaan tiimi lähtee Lausitzringille hakemaan hyviä tuloksia, ja aiemmin ajetut testit radalla antoivat osviittaa kierrosajoista muihin kuljettajiin verraten.

Myös Eemeli Lahti nähdään Lausitzringin starttiviivalla. 19-vuotias nuorukainen nousi yllättäen Saksan Superbike -sarjan podiumille Assenin osakilpailussa tuuratessaan Team Suzuki Stoneline-Mayerin loukkaantunutta asutraliaskuski Kane Burnsia. Suoritus teki vaikutuksen kansainvälisissä piireissä ja nyt Lahti pääsee näyttämään taitonsa MM-sarjassa saman tiimin väreissä.

Lue lisää:
Moottoriurheilu.tv/kallio-racing-supersportin-mm-sarjaan-kuljettajinaan-tuuli-ja-soomer
Moottoriurheilu.tv/niki-tuuli-mm-haasteesta-tavoite-palkintopallilla
Moottoriurheilu.tv/eemeli-lahti-villilla-kortilla-supersportin-mm-sarjaan

Kilpailua voi seurata livenä osoitteesta www.worldsbk.com

16.-18.9. Superbike MM, Lausitzring, Saksa

Kuva: Joe Portlock/Williams

Kuva: Joe Portlock/Williams

FORMULA1-SIRKUS SIIRTYY SINGAPOREN KATURADALLA

Formula ykkösten kauden viidestoista MM-osakilpailu kaasutellaan Singaporen katuradalla tulevana viikonloppuna. MM-kärjessä jatkavat edelleen Mercedes-kaksikko. Kärjessä olevalla Lewis Hamiltonilla on kasassa 250 pistettä, mutta vain kahden pisteen päässä hengittää Nico Rosberg. Ferrarin Kimi Räikkönen on viidentenä pistein 136. Seitsemättä sijaa pitävä Valtteri Bottas on kasannut 70 pistettä.

F1-lähetykset MTVMax-kanavalta. Viikonlopun ohjelma-aikataulu.

16.-18.9. FORMULA 1 Singapore Airlines Singapore Grand Prix

Riku ja Lari Kunnas suuntaavat seuraavaksi katseensa MM-kauden finaaliin. Kuva: Ritva Kunnas

Riku ja Lari Kunnas suuntaavat seuraavaksi katseensa MM-kauden finaaliin. Kuva: Ritva Kunnas

KUNNAKSEN VELJEKSET MM-KAUDEN FINAALIIN

Tulevana sunnuntaina Riku ja Lari Kunnas osallistuvat sivuvaunumotocrossin MM-sarjan päätökseen, joka ajetaan Saksan Rudersbergissa. Tällä hetkellä sijalla 20 olevat veljekset tavoittelevat paikkaa kymmenen sakkiin. Alkukauden vaikeuksien jälkeen Kunnakset ovat saaneet kalustonsa kuntoon ja kaiken mennessä nappiin pitäisi tavoite kauden finaalissa olla realistinen.

18.09. Motocross, MM, Sivuvaunut, Saksa, Rudersberg

 

Jesse ja Aki-Pekka Mustonen Kuva: Matias Hirsimäki

Jesse ja Aki-Pekka Mustonen Kuva: Matias Hirsimäki

MUSTOSEN VELJEKSET JÄLLEEN YHDESSÄ MM-KOITOKSEEN

Maaradan MM-kisoja kiertävä Jesse Mustonen saa jälleen matkaseuraa veljestään Aki-Pekasta, joka pääsee tuuraamaan loukkaantunutta kuljettajaa maaradan MM-kisaan Saksan Vechtaan.

17.09. Maarata + ruohorata, MM, Final 5, Saksa, Vechta

KANSALLISET KILPAILUT

15.09. Ralli, Seurakilpailu, Lempäälä
16.-18.09. Road Racing, Kansallinen, SSC, Alastaro (MP-Tuki)
16.-18.09. Pienoisautoilu, Eurosarja 3, AUTORATAHARRASTAJAT RY, K
17.09. TeijoTalot-ralli, Lammi, K, Pienoisralli
17.09. Graceville Ralliprint, Iisalmi, K, Aluemestaruus
17.-18.09. Karting, Aluemestareiden kilpailu, Töysä
17.-18.09. Jokkis, EVK-liiga, Ylämylly, Joensuu, K
17.-18.09. VI Seinäjoki Ralli, HRT, Ralli
18.09. Autosuunnistus, Uusikaarlepyy, Harjoituskilpailu
18.09. JSH-Kuljetus rallisprint, Hämeenkyrö, K

Uusimmat

Lisää aiheesta