Road Racing 24.08.2016

Maailmanmestaruus katkolla suomalaisparille

Mikäli Pekka Päivärinta ja Kirsi Kainulainen nappaavat tänä vuonna maailmanmestaruuden, olisi se Pekan viides ja Kirsin ensimmäinen.

Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjaa, Superside WC-sarjaa johtavalla suomalaisparilla Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen on tulevana viikonloppuna mahdollisuus sinetöidä kauden mestaruus Saksan Oscherslebenissä. Mikäli kaksikko säilyttää tämänhetkisen 26 pisteen etumatkansa, on mestaruus suomalaisparin jo ennen Ison-Britannian Doningtonissa ajettavaa päätöskilpailua.

Moottoriurheilussa on kuitenkin kaikki mahdollista, eikä mestaruuden koppaaminen ole mikään läpihuutojuttu. Ennen kolmea viimeistä MM-starttia sarjassa toisena oleva sveitsiläispari Marcus Schlosser/Thomas Hofer ja kolmantena majaileva ranskalainen kaksikko Sebastien Delannoy/Kevin Rousseau omaavat onnistuessaan mahdollisuudet kurkottaa kultaan. Joskin he, kuten neljäntenä oleva brittiläisranskalainen duo Tim Reeves/Gregory Cluze tarvitsevat mestaruuteen suomalaisparin epäonnea.

Omia mahdollisuuksiaan Päivärinta ei lähde spekuloimaan, mutta kisoja varten on jo taktiikkaa miettitty.

– Samalla lailla kuin Assenissa, yritetään liimautua Reevesin imuun ja katsotaan mitä muut tekee. En välttämättä edes lähde Brittiä haastamaan. On taas paljon kysymysmerkkejä, varsinkin mitä tekee Schlosser. Hän on aina ollut vahva täällä, mietiskeli Päivärinta Oscherslebenin varikolla.

– Luvassa on hellettä ja pitää miettiä, mitä se vaíkuttaa tekemisiimme. Ainakin rengasasiaa on pähkäiltävä ja aloitettava tankkaus jo nyt. Pyöräkin on huollettava Imatran jäljiltä, laskeskeli suomalaispilotti.

Oscherslebenissä ajetaan kaksi sivuvaunujen MM-starttia moottoripyörien kestävyysajon World Endurance-sarjan ohessa. Perjantaina sivuvaunulliset ratkovat paikat lähtöruudukkoon kahden aika-ajo session myötä. Lauantaina ajetaan 12 kierroksen sprintti ja sunnuntaina 20 kierroksinen Gold Race. Lauantain kilpailu alkaa Suomen aikaa klo 13.00 ja sunnuntainen kisa kolme varttia myöhemmin.

MM-sarjan tilanne ennen Oscherslebenin osakilpailuja:

1. Pekka Päivärinta/Kirsi Kainulainen, Suomi, LCR-BMW 121 pistettä
2. Markus Schlosser/Thomas Hofer, Sveitsi, LCR-BMW 95
3. Sebastien Dalannoy/Kevin Rousseau, Ranska, LCR-Suzuki 94
4. Tim Reeves/Gregory Cluze, Iso-Britannia/Ranska, LCR-Yamaha 89
5. Bennie Streuer/Geert Koerts, Hollanti, LCR-Suzuki 56

Teksti ja kuva: Team 44 Racing tiedotus / Tuomo Seppänen

Päivärinta/Kainulaisen kauden toinen voitto pakeni 0.054 sekunnilla

Päivärinta-Kainulainen-kaksikko ryhtyi koviin toimiin

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Road Racing