Trial 16.02.2017

Maailmanmestari Yrjö Vesterinen: Raadon kunnostamisesta tulee hyvä mieli

Yrhö Vesterinen saavutti trialista kolme maailmanmestaruutta ja 11 Suomen mestaruutta. Kuva: Nita Korhonen

Vuosina 1976-1978 kolme kertaa trialin maailmanmestariksi kruunattu Yrjö Vesterinen pitää itsensä edelleen kiireisenä lajin parissa.

Trialin maailmanmestari Yrjö Vesterinen vieraili hiljattain Suomessa kunnioittamassa Suomen Moottoripyörämuseon laajennushanketta. Muutaman kuukauden välein entisessä kotimaassaan vieraileva Vesterinen viihtyy edelleen trialin parissa. Miehen tukikohtana on jo usean vuosikymmenen ajan ollut Iso-Britannia.

– Hyvää minulle kuuluu nykyään. Pari vuotta sitten muutettiin asumaan Manchesterin lähelle. Rakennettiin sinne vähän isompi talli, niin mahtuu kaikki pyörät. Kunnostelen ja entisöin pyöriä harrastuksena, kolmen maailmanmestaruuden lisäksi myös 11 trialin Suomen mestaruutta vuosina 1970-1980 voittanut Vesterinen kertoo.

Vesterinen saapui Suomeen antamaan tukensa Lahdessa sijaitsevan Suomen Moottoripyörämuseon laajennukselle. Vasemmalla museon omistaja Riku Routo, enduron maailmanmestarit Kari Tiainen ja Juha Salminen, RR:n MM-mitalisti Pentti Korhonen, Vesterinen, RR:n maailmanmestari Jarno Saarisen veli Jari sekä RR:n MM-pistemies Martti Pesonen. Kuva: Nita Korhonen

– Jos hankkii raadon, joka on todella huonossa kunnossa ja surkean näköinen laite ja kun sen entisöi, niin siitä tulee oikeasti hyvä mieli. Se on aika mielenkiintoista touhua.

Trial on muuttunut paljon Vesterisen aktiivivuosista ja nykyään laji muistuttaa enemmän extreme-urheilua.

– Kyllä mä trialia edelleen seuraan, mutta en ole ollut katsomassa modernia trialkilpailua vähään aikaan. Varmaan viime vuonna yhden kerran. Se on sen verran kaukana siitä touhusta. Tämä mun oma ajaminen tänä päivänä liittyy classic-trialiin ja voisi sanoa, että se on lähes eri laji. Meillä ei ole hirveästi näiden modernien pyörien kanssa tekemistä.

Trialin Suomen Cup -kausi käynnistyy 6.5. Tervakoskelta ja SM-sarja 20.5. Jyväskylästä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial