Trial 31.08.2017

Maailmanmestari Tommi Ahvala tekee paluun SM-trialiin

Vasemmalta Peter Jahn, Tommi Ahvala, Staffan Floessell, Mika Oksanen vuonna 1990 Kolmperällä. Näitä herroja nähdään tänä viikonloppuna jälleen Kolmperällä. Kuva: Rane Pinkki / Lasse Jahn

Trialin vuoden 1992 maailmanmestari Tommi Ahvala palaa SM-trialiin tulevana viikonloppuna Espoossa. Ahvala pukee päälleen Vantaan Moottorikerhon mustakeltaisen ajopaidan ja edustaa joukkue SM:ssä kerhoa, jonka väreissä on aina ajanut.

“Minulle on aina kunnia-asia ajaa VMK:n puolesta. Olen edustanut samaa kerhoa koko ikäni veljeni kanssa, vanhempani tekivät kerhossa vuosikymmeniä kestäneen vapaaehtoistyörupeaman ja kun kerhon puheenjohtajalta Jaatisen Pasilta tuli kysymys, olenko mukana vasastin välittömästi MUKANA!”, sanoo Ahvala.

“Lähden pitämään hauskaa ja haastamaan nuoria – olen super innoissani, kun pääsen 27 vuoden jälkeen takaisin Kolmperään ja tapaan vanhoja kilpakumppaneita”, Ahvala jatkaa.

MP-taidon veteraanit (Jahn ja Oksanen) Ahvala aikoo psyykata jo ennen starttia.

“Nehän on molemmat jo yli 50-vuotiaita“, nauraa kisaa innolla odottava Ahvala.

45-vuotiasta Ahvalaa ei ole nähty trial-pyörän päällä kisanumero rinnassa pitkään aikaan, mutta ajohommia mies ei ole jättänyt.

“Tommi ajaa edelleen uskomattoman hyvin ja uskon että moni nuori nykypäivän tähti ottaa kuonoon edelleen näytöksiä ajavalta mestarilta”, sanoo VMK:n puheenjohtaja Pasi Jaatinen.

“Olen todella iloinen, että VMK on joukkueena mukana myös SM-trialissa. Endurossa meillä on kasautumassa todella kova porukka Antin (Hellsten) ja Kimmon (Hurri) ympärille”, sanoo Jaatinen kolmatta lenkkiä vielä paljastamatta.

“SM-joukkuecrossiin VMK lähtee pystypäin kahdella joukkueella siitäkin huolimatta, että ykköspyssyistä peräti kolme (Sihvonen, Savaste, Lahtinen ) on sairastuvalla.”

VMK:n joukkueessa Ahvalan lisäksi trialin joukkue SM:ssä ajavat EM-sarjaa vuosituhannen vaihteessa kiertänyt Tommi Suhonen (34 v) ja Juha Salmisen työkiireiden paikan saanut Ahvalan vuoden 1992 apukuski ja VMK:n nykyinen puheenjohtaja Pasi Jaatinen (48 v).

Teksti: VMK Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Trial