Moottoriurheilutapahtumat 26.08.2016

Maailmanmestari Kim Savaste Nokian Moottoriurheilupäivään

Kim Savaste saapuu Nokialle harjoittelemaan Italian joukkuekilpailua silmälläpitäen. Kuva: Xracing

Nokian monitoimiradalla järjestetään lauantaina 27.8. suuri koko perheen moottoriurheilupäivä, jossa vierailijoilla on mahdollisuus tutustua eri moottoriurheilulajeihin sekä kartuttaa omaa ajotaitoaan niin kadulle kuin myös radalle. Kouluttajina ja opastajina toimivat moottorikerhojen edustajat, maailmanmestarit sekä ammattilaiset prätkäkouluttajat.

Tapahtumassa esillä olevat lajit: Motocross, Enduro, Cross-Country, Trial, Flat-Track ja RC-autoilu. Paikalla ajettavana koko päivän myös HONDA- ja KAWASAKI-koeajopyörät.

Kim Savaste, 137 Motorsport, saapuu Nokialle hakemaan saviradan treeniä motocrossin joukkuekilpailuun Italiaan. 85-kuutioisten maailmanmestari Savaste on tavattavissa Nokian moottoriurheilupäivässä iltapäivällä. Suomalaisen motocrossin kirkkain tähti jakaa nimikirjoituksia varikolla ja motocrossleirin jälkeen ajaa saviradan harjoitukset Nokian motocrossradalla.

– Maggioran rata Italiassa poikkeaa perinteisistä suomalaisista motocrossradoista moneltakin osaa, yksi suurin ero on radan korkea vauhti sekä kova savinen pinta, jollaista ei Suomessa paljonkaan pääse harjoittelemaan. Nokian rata on kovavauhtinen ja kovapintainen savirata muistuttaen näin monelta osin eteläisen Euroopan suuria GP-ratoja.  Kovalla radalla ajettaessa on ajotyyli täysin erilainen verrattuna pehmeämpiin ja erityisesti sileät kovavauhtiset kurvit ja off-camber-kurvit aiheuttavat monesti ongelmia suomalaisille kuljettajille. Nokian radalla näitä pääsee harjoittelemaan ja siksi tämä lauantain reissu sopii täydellisesti harjoitusaikatauluumme ja samalla fanit pääsevät tapaamaan Kimiä, niin tulee myös siltä osin hyvää harjoitusta nimmareiden kirjoituksen muodossa, kertoo 137-Motorsportin kuljettajavastaava Joonas Kuisma.

Tervetula viettämään kaunista moottoriurheilun täyteistä päivää Nokialle, sekä seuraamaan maailmanmestarin otteita!

Tapahtuman aikataulu

10.00 – Portit auki, Motocross leiri alkaa
11:00 – Ensimmäiset Trial-SM kuskit alueella
12.00 – Ruokailu alkaa (lohikeitto+kahvi)
13:00 – Flat Track näytös Flat Track radalla
13.15 – Katumotoristien liukkaan ajon koulutus
14.00 – Motocross leiri jatkuu
17.00 – Motocross leiri päättyy
17:15 – Flat Track näytös speedway radalla

Saapuminen paikalle:
Louhostie 8, Nokia
Opasteet Porintieltä
Sijainti kartalla: https://goo.gl/maps/cCgnNZpUVVH2

KUVA: Xracing

Nokian moottoriurheilupäivään koeajopyöriä ja uuden lajin esittely

Nokian moottoriurheilupäivänä koulutusta myös katumotoristeille

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross