Pienoisautoilu 23.08.2016

M8-luokan kauden päätös ajetaan Vantaalla

Vantaan Vauhtipuistossa ajettava pienoisautojen M8-luokan kauden viimeinen osakilpailu huipentaa kauden tiukan mestaruustaistelun.

Sarjan kärjessä taisto käy kovana, kun usealla kuljettajalla on vielä mahdollisuus mestaruuteen; viime vuoden Euroopan juniori mestarilla Max Mörtilla (Fullspeed RC) ja vanhalla konkarilla Tomi Salosella (TUA) sekä moninkertaisella Suomen mestarilla Ari Heinosella (Fullspeed RC).

Kuljettajia saapuu kilpailuun ympäri Suomen mm. Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Hyvinkäältä, Lahdesta ja tietenkin myös pääkaupunkiseudulta, josta tulee suurin osa kuskeista.

Osakilpailu järjestetään yksipäiväisenä niin, että aamulla ajetaan muutama harjoituserä. Kello kymmenen eteenpäin ajetaan alkueriä ja finaalit alkavat noin kolmen aikaan.

M8-luokassa finaalijärjestelmä on nousufinaali-tyyppinen, eli finaalin kärki nousee aina seuraavaan finaaliin, kunnes jäljellä on viimeinen A-Finaali. M8e-luokassa finaalijako tehdään sähköautoille tyypillisesti A-, B-, C-finaalijärjestykseen nopeusjärjestyksen mukaan.

1:8 M8-luokan autot painavat noin 3,3 kg ja ovat teholtaan noin 3,5-hevosvoimaisia. Niiden huippunopeus radan pääsuoralla on noin 60 km/h.

Harjoituskilpailuna ajetaan sähkömoottorikäyttöinen M8-luokka. Nämä autot ovat muuten vastaavia kuin M8-luokan autot, mutta niiden voimanlähde on sähkömoottoriakkuinen.

M8e-luokassa tullaan näkemään kaudella totuttuun tapaan tiukka kilpailu Fullspeed RC:n Lauri Ruotsalainen ja Tony Liljeqvistin sekä Lohjan urheiluautoilijoiden Jukka Häkämiehen välillä.

Teksti: Riku Akkanen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Pienoisautoilu