Ralli 12.01.2018

M-Sport vahvisti Suniselle kahdeksan MM-osakilpailua – “Ei ole epäillystäkään hänen potentiaalistaan”

Teemu Suninen on iloinen upeasta mahdollisuudesta näyttää kilpakykynsä kovassa sarjassa. Kuva: M-Sport

Teemu Suninen tulee osallistumaan kaudella 2018 kahdeksaan rallin MM-osakilpailuun Ford Fiesta WRC:llä.

M-Sport Ford World Rally Team vahvisti tänään, että Teemu Suninen ja hänen kartanlukijansa Mikko Markkula tulevat ajamaan tulevalla kaudella Ruotsin, Meksikon, Portugalin, Sardinian, Suomen, Turkin, Walesin sekä Espanjan osakilpailut. Lisäksi Suninen osallstuu WRC2-luokassa Monte Carlon ja Saksan osakilpailuihin.

Viime vuoden onnistuneen WRC-debyytin myötä Suninen on ansainnut tehtaan luottamuksen ja hänen uskotaan taistelevan tulevalla kaudella jopa uransa ensimmäisestä podium-paikasta.

– Tästä tulee hieno kausi meille ja olen iloinen vuoden 2018 ohjelmastani. Kohokohta on tietenkin kahdeksan rallia Ford Fiesta WRC:llä osana M-Sport Ford World Rally -tiimiä, jossa uskon meillä olevan hyvä mahdollisuus osoittaa potentiaalimme, Suninen iloitsee.

– Tarkoitus on aloittaa rallit rauhallisin mielin. Ei ole ”nyt tai ei koskaan” -tilanteita eikä meidän tarvitse miettiä sijoitustamme kuljettajien MM-sarjassa. Menemme vain ralli kerrallaan ja teemme parhaamme.

Suninen ymmärtää, että hänellä on nyt upea tilaisuus näyttää taitonsa kunnon kilpakalustolla.

– Meidän täytyy varmistaa, että otamme kaiken irti tästä mahdollisuudesta ja sen aiomme myös tehdä. Odotan innolla pääseväni tämän huippuauton rattiin ja aion oppia niin paljon kuin mahdollista.

Tallipäällikkö Malcolm Wilson on varma, että Suninen tulee tekemään hyvää tulosta.

– Ei ole epäillystäkään Teemun potentiaalista ja olen varma, että hän tulee tekemään itsestään hyvin tärkeän osan tiimiämme tänä vuonna, Wilson toteaa.

– Teemu on hyvin lahjakas nuori kuljettaja ja tulevaisuuden rallivoittaja. Tämän vuoden kahdeksassa rallissa hän saa tärkeää kokemusta kehittääkseen uraansa tällä tasolla, enkä olisi yhtään yllättynyt, mikäli näkisimme hänet taistelemassa podiumpaikasta tai paristakin, Wilson päättää.

Lähde: www.m-sport.co.uk

Teksti: Moottoriurheilu.tv

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli