Rallicross 29.04.2016

Luvassa kaikkien aikojen Rallicross-kausi

Ensimmäisen rallicrosskautensa aloittava Jere Kalliokoski tulee olemaan kova luu. Kuva: Toni Ollikainen

Erittäin suosittu Rallicrossin SM-sirkus pyörähtää käyntiin Hyvinkäältä 7. toukokuuta, jonka jälkeen sarja jatkuu saman kuun 28. päivä Kouvolan MM-rallicrossistakin tutussa Tykkimäen vauhtipyhätössä. Kesän luultavasti ollessa kuumimmillaan otetaan kuljettajista ja autoista mittaa heinäkuun 9. päivä Honkajoella. Oulu toimii näyttämönä kauden neljännelle kilpailulle 20. elokuuta ja viimeistään mestarit ovat selvillä, kun kausi huipentuu Kaanaa Centeriin Tampereen Teiskoon 10. syyskuuta.

SuperCar-luokassa mielenkiinto kohdistuu ainakin Aki Karttuseen, sillä kenties maailman nopeimmalla Honda Civic Type R –autolla ajava Akaan Moottorimiesten rallicrosstähti hamuaa jälleen mestaruutta. Kahdella edellisellä kaudella mestaruuspokali on mennyt kilpaveljien takanreunoille, mutta joko kolmas kerta toden sanoo Karttusen kohdalla?

Helppo ei urakka tule olemaan, sillä muun muassa aina tuliset Atro Määttä, Ari Perkiömäki sekä uuden Mitsubishi Miragen radoille marssittava Jussi-Petteri Leppihalme suorastaan janoavat menestystä. Myös ensimmäistä kauttaan luokassa ajava Jere Kalliokoski tulee olemaan kova luu.

SRC-luokkaa hehkutettiin aikanaan No Mercy eli ei armoa –huudahduksella. Vaikka tuota sanaparia ei enää sarjassa aktiivisesti käytetä, niin on selvää, että piiruakaan armollisempaa tämä luokka ei kilpailijoilleen ole. Tanner jyrisee ja tunteet varmasti vähintään lämpenevät, kun lähtövalot moneen kertaan tälläkin kaudella sammuvat. Kuskeilla siihen ei ole varaa.

Tässäkin luokassa mestari tulee vaihtumaan, mutta uusia mestaruuspokalin kotiinsa majoittajia on runsaasti. Katseet on syytä kohdistaa ainakin viime kauden kolmoseen, Peter Heleniukseen, rallipoluilta tuttuun Henri Haapamäkeen, Fiestalla ajavaan Mikko Kulmalaan sekä Huyndai Accent WRC –autolla ajavaan Christian Jenseniin.

Autokrossi on jälleen ylivoimaisesti suosituin luokka Rallicrossin SM-sarjassa ja ilmoittautuneita on reilusti yli kolmekymmentä. Viime vuoden mestari Vesa Puuskamäki nähdään murtoluku-Fiatillaan jälleen kehissä ja haastajiksi ennakoidaan muun muassa Joni-Pekka Rajalaa, Manu Juholaa ja Janne Mäkistä. Naiskauneutta luokkaan tuo Toyota MR2:lla ajava Karoliina Leppihalme.

Crosskartit tarjoavat loistavan ponnahduslaudan nuorille, sillä ajamisen voi aloittaa jo 9-vuotiaana. Luokan suosio on ollut jatkuvassa kasvussa ja se toimii hyvänä sisääntuloluokkana lajin pariin. Monet ylemmillä tai jopa ulkomailla kilpailevat suomalaiset ovat aloittaneet rallicross-uransa juuri crosskarteista.

Teksti: Sami Kolsi, lehdistöpäällikkö, Rallicross SM -sarja


Rallicross SM -sarja
Rallicross on rallin ja rata-autoilun vauhdikas yhdistelmä, missä yhdistyvät tehokkaat autot, näyttävät ajolinjat ja kamppailulajien parhaat ominaisuudet. Rallicrossissa ajetaan yhteislähtöjä ja lajille ominainen tasainen kamppailu takaa, että sijoituksista ajetaan tiukasti maaliin asti. Rallicrossin SM -sarjaan kuuluu kaudella 2016 viisi osakilpailua. Sarjassa kilpaillaan suomenmestaruuksista luokissa SuperCar, SRC, Autokrossi ja Crosskart 125.

Kilpailukalenteri 2016
7.5. Hyvinkää
28.5. Kouvola
9.7. Honkajoki
20.8. Oulu
10.9. Kaanaa Center

Lisätietoja Rallicrossin SM-sarjasta löydät osoitteesta www.rallicross.fi. Sarjaa voi seurata myös Facebookissa, Moottoriurheilu.tv:n Periscopessa sekä Ylen MotorSport Extra -lähetyksissä

Uusimmat

Lisää aiheesta