Rallicross 28.05.2016

Lukander Kouvolan kuningas – Alamäki nautiskeli paluusta

Rallicrossin SM-sarja jatkui Kouvolassa lauantaina 28. toukokuuta. Lajille ominaisesti vauhtia ja viihdettä nähtiin aina harjoituksista finaaleihin asti. Kouvolan rata on tunnettu haastavuudestaan ja helpolla se ei ketään päästänyt tälläkään kertaa.

 

SuperCareissa nähtiin kenties jossain määrin yllätysvoittaja, kun Toni Lukander vei luokan voiton. Voitto on upea saavutus, kun otetaan esimerkiksi huomioon se, että kolmannessa alkuerässä Lukander oli sijalla kymmenen.

 

Kärkikuljettajista Ari Perkiömäellä, Aki Karttusella ja Jussi-Petteri Leppihalmeella A-finaali päättyi keskeytykseen.

 

Lukander ajaa näillä näkymin vajaan kauden, joten voitto tuli hienoon saumaan.

 

– Ollaan tässä rakennettu tätä kautta viime ajat eli Hyvinkää ja Kouvola, kun meidän kausihan on tässä, niin saada voitto täältä Kouvolasta tuntuu totta kai mahtavalle! Tässä oli toki onnea matkassa, kun monet finaalissa keskeyttivät. Voitto ei tullut helpolla, sillä alkuerät eivät menneet ihan nappiin, mutta tosi upeaa lopulta voittaa täällä Kouvolassa. Saa nähdä milloin minut taas nähdään radalla – ehkä ensi vuoden puolella, Lukander kertoi.

 

SRC-luokassa saatiin myös eri voittaja kuin Hyvinkäällä. Voiton vei Jussi Klemola ennen Peter Heleniusta ja Tomi Koirikiveä. Helenius jatkaa kuitenkin myös Kouvolan jälkeen luokan pistejohdossa, tosin Klemola kärkkyy vain pisteen päässä. Sami Kiskola pysyi edelleen kolmantena.

 

Klemola iloitsi täysin rinnoin voitostaan.

 

– Oli kyllä täydellinen päivä, aika-ajot menivät täysin nappiin ja sieltä pohja-aika sekä kolme lisäpistettä. A-finaalin lähtö ei ollut ihan täydellinen mutta pystyi sitten radalla paikkaamaan sen ja lopputulos oli tämä. Olen kyllä tosi tyytyväinen. Ei voitto helpolla tullut, mutta se on voitto. Luottavaisin mielin lähdetään Honkajoelle, tykkään siitä radasta paljon, Klemola hehkutti.

 

Autokrossi-luokassa kotiradallaan ajanut Jori Seppälä näytti, mikä on miehiään ja otti upean voiton Kouvolassa. Toiseksi äärimmäisen tiukan sekuntikamppailun jälkeen tuli edellisessä kilpailussa Hyvinkäällä voittanut Vesa Puuskamäki ja kolmanneksi Manu Juhola. Seppälä sai nauttia onnistuneesta päivästä.

 

– Ihan täydellinen päivä, kaikki onnistui. Auto toimi hienosti ja ajo onnistui nappiin jokaisessa lähdössä. A-finaalissa oli jo vähän vääntöäkin. Kovaa siellä mennään ja mitään ei tule ilmaiseksi. Tykkään ajaa Kouvolassa, ihan ajettava rata ja kotirata kuitenkin. Auto pelaa tällä hetkellä niin hyvin, että ihan tuollaisenaankin sillä voisi lähteä Honkajoelle, Seppälä kiitteli menopeliään.

 

Crosskart-luokassa Kouvolaan saatiin vieraileva tähti maailmalta, kun rallicrossin EM-sarjassa ajava Sami-Matti Trogen tuli haastamaan kilpakumppaninsa. Trogenin vierailu meni nappiin, sillä hän voitti luokan. Toiseksi tuli edellisessä kilpailussa Hyvinkäällä voittanut Roni Kalliokoski ja kolmanneksi Valtteri Koski.

 

Sami-Matti Trogenilla oli voittoisasta päivästä huolimatta myös hieman murheita matkassa.

 

– Päivä oli ihan hyvä. Ensimmäisessä alkuerässä katkesi vetoakseli ja toisen sekä kolmannen alkuerän voitin, että ihan hyvä tulos, Trogen totesi.

 

Kouvolassa päästiin todistamaan myös lajin maailmankuulun legendan, viisinkertaisen Euroopan Mestarin Matti Alamäen paluuta. Alamäen päivään mahtui kommelluksia, mutta pääsi mestari nauttimaan kunnon kilpailemisestakin.

 

– Kisa meni ihan nousujohteisesti. Ekassa erässä tein omaa virheen ja ajoin etupyörän kiinni kaiteeseen ja vaihdetanko vääntyi siinä rytäkässä. Toisessa erässä huonon lähdön takia jäin vähän pussiin, mutta sitten kolmas erä meni taas aika nappiin. Rutiinin puute näkyi aika selkeästi, sillä rupesin varmistelemaan viimeisellä kierroksella ja sen takia aika vähän huononi. Olin kuitenkin neljäs, joten olen siihen ylityytyväinen varsinkin näin kovatasoisessa porukassa, Alamäki avasi päivän kulkua.

 

– Täytyy myöntää, että hieman yllätyin, että pääsin ensimmäisessä kisassa niinkin korkealle. Se tietysti harmittaa, että sitten hävisin B-finaalipaikan kahdella sadasosasekunnilla ja jouduin C-finaalin paalupaikalle. Sain kuitenkin hyvän lähdön, ja silloin kyllä toden teolla nautin ajamisesta! Siinä sitten kuitenkin ohjaukseen tuli jotain häikkää ja pyörät eivät enää oikein kääntyneet mihinkään. Päivästä jäi kuitenkin tosi loistava fiilis ja vauhtia tuntuu löytyvän vielä ihan mukavasti. Kaiken kaikkiaan erittäin hieno päivä ja nautin todella paljon, Alamäki tunnelmoi.

 

Rallicrossin SM-sarja jatkuu kauden kolmannella osakilpailulla 9.7.2016 Honkajoella.

Teksti: Sami Kolsi
Kuva: Toni Ollikainen

 

Epäviralliset tulokset, Rallicross SM -sarja, osakilpailu 2/5, Kouvola 28.5.2016

 

SuperCar-luokka

 1. Toni Lukander 3.56,668
 2. Ville Mikkola 3.59,714
 3. Jere Kalliokoski 4.04,210
 4. Jussi-Petteri Leppihalme DNF
 5. Aki Karttunen DNF

 

SRC

 1. Jussi Klemola 3.53,937
 2. Peter Helenius 3.55,285
 3. Tomi Koirikivi 3.55,980
 4. Joni-Pekka Rajala 3.57,306
 5. Tomi Rakkolainen 3.58,844

 

Autokrossi

 1. Jori Seppälä 3.54,824
 2. Vesa Puuskamäki 3.56,330
 3. Manu Juhola 3.58,306
 4. Joni-Pekka Rajala 3.59,276
 5. Pasi Korhonen 4.01,523

 

Crosskart

 1. Sami-Matti Trogen 4.03,941
 2. Roni Kalliokoski 4.07,817
 3. Valtteri Koski 4.09,694
 4. Jore Takanen 4.11,310
 5. Jimi Kalliomäki 4.11,531

 

Epäviralliset SM-pisteet 2/5 osakilpailun jälkeen:

 

SuperCar

 1. Aki Karttunen 37
 2. Toni Lukander 35
 3. Jere Kalliokoski 35

 

SRC

 1. Peter Helenius 41
 2. Jussi Klemola 40
 3. Sami Kiskola 30

 

Autokrossi

 1. Vesa Puuskamäki 41
 2. Manu Juhola 36
 3. Jori Seppälä 35

 

Crosskart

 1. Roni Kalliokoski 45
 2. Jore Takanen 33
 3. Valtteri Koski 32

Uusimmat

Lisää aiheesta