Rallicross 08.05.2016

Lukander kolmas SM-avauksessa

Kuva Toni Ollikainen

Valkealan UA:n Toni Lukander ajoi erinomaisesti kolmanneksi rallicrossin kauden 2016 SM-avauksessa lauantaina Hyvinkäällä.

– Tyytyväinen täytyy olla. Auto, tiimi ja kuljettaja toimivat hyvin ja silloinhan syntyy tulosta. Auto oli vireessä ja ennen kautta tehdyt muutokset alustarakenteisiin osoittautuivat toimiviksi ja sitä oli aiempaa helpompi ajaa. Ennen sarjaa testeissä sattunut pyörähdys katolleen ei vaikuttanut autoon. Eniten se taisi vaivata kuskia, joka hänkin jätti asian taakseen, kun tosi toimet alkoivat, kertoi tyytyväinen Toni Lukander.

Alkuerät sujuivat  Lukanderilta mainiosti. Kaikki SM-sarjaan ja sen SuperCars-luokkaan ilmoittautuneet 14 kilpailijaa olivat mukana, joten vertailupohjaa löytyi. Siksipä mainitussa seurassa alkueristä suoraan SuperCarsin A-finaalin lähtöruudukon nelospaikalle oli hieno suoritus.

– A-finaalissa pääsin tunkeutumaan ensimmäiseen mutkaan aivan kärkiporukoissa ja siitä aika siististi sujunut finaali lähti rullaamaan mukavasti. Mitään yllätyksiä ei ollut ja kuten jo aiemmin sanoin; kun homma lähtee toimimaan, niin sehän toimii ja tulosta tulee, Lukander jatkoi.

– Kouvolan kotikisaan, joka on SM-sarjan kauden toinen osakilpailu 28.5., Hyvinkään menestys tietenkin tietää menestyspaineita, mutta paineen alla toimiessa tulee myös kunnon suorituksia. Sarja-avauksen tulos on helppo asettaa Tykkimäkeen tavoitteeksi, kaikki sen yli tuleva on mukavaa extraa. Teamillemme tulee runsaasti ystäviä ja asiakkaita vieraaksi ja uskon, että paikalla on perinteisesti muutenkin paljon yleisöä ja säähän on Kouvolan kisassa ollut lähes poikkeuksetta hieno, Toni Lukander pohtii.

Teksti: Toni Lukander tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta