Karting 08.08.2017

Luka Nurmi tuplavoiton myötä kartingin SM-sarjan kärkeen

13-vuotias Luka Nurmi on nyt kovassa vedossa. Kuva: Outi Talikka

Kartingin SM-sarjassa ajettiin kolmas kilpailuviikonloppu 4.-6.8.2017 Kouvolassa. 13-vuotias Luka Nurmi nappasi voitot molemmista eristä ja nousi sunnuntain finaalivoiton myötä SM-sarjan kärkeen.

Vaihtelevat olosuhteet toivat lisämaustetta jo valmiiksi mielenkiintoiseen kilpailuun. Torstain harjoitukset ajettiin aurinkoisessa kelissä, perjantaina puolestaan satoi koko päivän. Nurmen harjoitusvauhti vaikutti molempina päivinä muuttuneista olosuhteista huolimatta lupaavalta.

Lauantaina mekaanikot pääsivät töihin toden teolla, kun sää vaihteli nopeilla sykleillä läpi kilpailupäivän. Sateella ajetussa aika-ajossa Nurmi sijoittui toiseksi. Hyvin sujuneet erät toivat kuitenkin paalupaikan finaaliin. Finaalissa Nurmi sai hyvän lähdön ja karkasi muilta välittömästi. Voitto oli nuorukaisen kauden ensimmäinen.

Luka Nurmi pääsi tuulettamaan Kouvolassa podiumin korkeimmalle korokkeelle kahdesti. Kuva: Tino Nurmi

Kauden toista voittoa ei tarvinnut odottaa kauaa. Vaihteleva keli jatkui sunnuntaina, kun aika-ajo ajettiin kuivalla kelillä ja erät vuorostaan sateella. Aika-ajossa Nurmi sijoittui kolmanneksi ja eristä nuorukainen saavutti jälleen paalupaikan finaaliin.

Finaali oli lauantain toisinto. Nurmi otti kärkipaikan heti lähdössä ja voitti lopulta näytöstyyliin lähes viiden sekunnin erolla muihin.

Tuplavoitto nosti nuorukaisen myös sarjakärkeen. Tilanne sarjassa on tiukka ja kokonaiskilpailun voitosta taistelee monta kuljettajaa, joten päätösviikonloppuna 25.-27.8. Lahdessa nähdään varmasti kovaa taistelua Suomen mestaruudesta.

www.lukanurmi.fi
www.facebook.com/LukaKarting

Teksti: Luka Nurmen Tiedotus / Etta Pakkanen

Luka Nurmi yhteistyöhön KSM Schumacher Motorsportin kanssa

Luka Nurmi kuudenneksi Le Mansin kartingkilpailussa

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting