Karting 21.03.2017

Luka Nurmi täräytti Italian avauskilpailussa nopeimman kierrosajan haasteellisesta viikonlopusta huolimatta

CEE Rotax Max Challengen avausosakilpailu ajettiin Italian Adriassa. Kuva: Tino Nurmi

Luka Nurmi ajoi viime viikonloppuna 17.-19.3. CEE Rotax Max Challengen avausosakilpailun Italian Adriassa.  Huippuviikonloppu suli toisen kierroksen kolariin, jonka seurauksena lopputulos oli 18. sija. Nuorukainen ajoi kolarista huolimatta kilpailun nopeimman kierroksen.

Torstain harjoitukset herättivät odotuksia. Nurmi sopeutui jälleen uuteen runkoon, moottoriin ja renkaisiin nopeasti. Iltapäivän ajat lupailivat hyvää viikonloppua. Perjantaina alkoivat viralliset harjoitukset. Tahti ei hidastunut lauantaiaamunkaan treenneissä ja nuorukainen ajoikin kaikissa harjoituksissa kovimman kierrosajan. Aika-ajossa Nurmi sijoittui toiseksi oleellisen imuavun puuttumisesta huolimatta.

Lauantaina ajettiin myös ensimmäinen erä. Nurmi siirtyi kärkeen toisella kierroksella johtaen kisaa aina viimeiselle kierrokselle asti. Karkuun pääseminen ei imuavun vuoksi onnistunut, joten voitto ratkottiin taas viimeisellä kierroksella. Tällä kertaa sijoituksena oli toinen sija tiimikaveri Marcel Surmaczin viedessä voiton.

Sunnuntaihin lähdettiin positiivisin mielin. Aamun lämmittelyssä Nurmi ajoi jälleen pohja-ajan. Aika-ajon perusteella nuorukainen sai toiseen lähtöön paalupaikan. Hyvän lähdön jälkeen Nurmi pääsi johtopaikalle. Ensimmäisillä kierroksilla sijat muuttuivat kärjessä muutaman kerran, mutta hienon ajon seurauksena suomalainen ajoi ensimmäisenä maaliin. Kisan jälkeen kuitenkin selvisi, että eräästä ohituksesta oli annettu varoitus ja sen mukana viiden sekunnin aikasakko. Sijoitus tippui seitsemänneksi.

”Oikeastaan sanktio on ihan ok, olisi ollut tosi tylsää ajaa kärjessä alusta asti”, oli Nurmen kommentti hetki sanktion jälkeen.

Finaaliin lähtö tapahtui siis paalun sijaan ruudusta seitsemän. Ensimmäinen lähtö onnistui hyvin, mutta se uusittiin takana tapahtuneen kolarin takia. Toinen lähtö ei mennytkään niin hyvin, vaan sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli yhdeksäs.

Kuten niin valitettavan usein, ohituksiin liittyy varsinkin ryhmän keskellä kolaririski. Huippuviikonloppu käytännössä suli toisen kierroksen kolariin, jonka seurauksena Nurmi pyörähti ja putosi sijalle 25. Taistelijan luonne kuitenkin kaivautui esiin ja Nurmi nousi sija kerrallaan per kierros sijalle 10. Hän ajoi myös kilpailun nopeimman kierrosajan. Kilpailun jälkeen oli kuitenkin luvassa jälleen viiden sekunnin rangaistus, minkä seurauksena lopullinen finaalin sijoitus oli 18:s.

Viikonloppu kuitenkin osoitti taas, että nuorukaisen kehitys on ollut huimaa. Finaalin epäonnistumisesta huolimatta oli selvää, että Nurmi kuuluu uudessakin luokassa kärkikuljettajien joukkoon.

Seuraava kilpailu ajetaan reilun viikon päästä Belgian Genkissä. Siellä taso nousee jälleen yhden pykälän, kun kyseessä on Rotax Euro Challengen osakilpailu.

Tiedote: Luka Nurmen tiedotus

Luka Nurmen alkukauden kohokohta Rotax Winter Cupin toinen sija

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting