Rata-ajo 14.10.2018

Luka Nurmi kaudeksi 2019 Porsche GT Cup Challenge -sarjaan

Porsche GT Cup Challengen sarjatyöryhmä on valinnut tamperelaisen Luka Nurmen kaudelle 2019 Porsche Junior Program -kuljettajaksi. Nurmi ajaa kauden Relaa Racing -tiimissä. Kuva: Luka Nurmen Tiedotus

Porsche GT Cup Challengen sarjatyöryhmä on valinnut tamperelaisen Luka Nurmen kaudelle 2019 Porsche Junior Program -kuljettajaksi. Nurmi ajaa kauden Relaa Racing -tiimissä. Tamperelainen nuorukainen siirtyy sarjaan kansainvälisiltä karting-radoilta.

– Porsche Motorsport on muuttanut tulevalle kaudelle Junior Program -sääntöjään siten, että Juniorin maksimi-ikää on laskettu 26:sta 24 vuoteen, kertoo Relaa Racingin tiimipäällikkö ja omistaja Raimo Niemi.

– Lukan valintaa helpotti hänen innostuksensa ja määrätietoinen valmistautuminen lajiin. Lisäksi juniori tarvitsee oikeaa ”nälkää ja hinkua” ajamiseen ja eteenpäinmenoon, sitä tuntuu Lukalla olevan. Uskomme Relaa Racingissä, että valinta on osunut kohdalleen. Sopimuksemme kattaa 1 + 1 vuotta, jolla uskoakseni varmistetaan Lukalle hyvät mahdollisuudet edetä GT-autojen sarjoissa, Niemi avaa valintaperusteit.

Relaa Racingillä on vuosien kokemus nuorien kuljettajien kehittämisestä. Monet Junior Programin kautta ponnistaneet kuljettajat ovatkin nyt ammattilaisina maailman GT-sarjoissa. Ensi vuonna Nurmi täyttää 15 vuotta, mikä mahdollistaa Porscheen siirtymisen. Nuoresta iästään huolimatta kokemusta kilpailemisesta on kertynyt niin paljon, että hyvien testien jälkeen siirtyminen suoraan näin tehokkaisiin autoihin nähtiin mahdolliseksi.

–  Relaa Racing -tiimi tuntui heti ensi vierailusta alkaen omalta jutulta, Nurmi toteaa.

– Lisäksi Porschen tarjoama kuljettajapolku on todella houkuttava. Mahdollisuus päästä jo nyt siihen mukaan, tuo ammattilaisuuden monta askelta lähemmäksi. Tavoitteena on päästä mukaan tehtaan valmennusohjelmaan kaudelle 2020 tai 2021 ja sitä kautta ajamaan kansainvälisiä Carrera Cup -kilpailuja ulkomaille. Ensi kausi tulee olemaan vielä opetteluvuosi, eikä suoranaisia sarjasijoitustavoitteita ole asetettu. Tosin tähänkään sarjaan ei lähdetä kuvia kumartelemaan, selkeä tavoite on olla tiimin nopein kuljettaja, Nurmi kuittaa pilke silmäkulmassa.

Tiimin toista autoa ajaa tiimipäällikkö Raimo Niemi.

Sarjan osakilpailut ajetaan Suomessa, Virossa ja Latviassa. Autot ovat yli 450-hevosvoimaisia Porsche GT3 CUP -luokan autoja. Porsche Motorsport seuraa ja auditoi tarkasti kaikkia GT3 Cup Challenge -sarjoja. Kilpailukaluston yhdenmukaisuus on avain kuljettajia, yleisöä sekä mediaa kiinnostaviin tapahtumiin. Rengasvalmistaja Michelin on vahvasti mukana Junior Program -yhteistyökumppanina.

Facebook: Relaa racing, http://www.relaaracing.fi

Luka Nurmi Racing

Teksti: Luka Nurmen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo