Rata-ajo 12.11.2019

Luka Nurmi ja Elias Niskanen upeassa vauhdissa 620-hevosvoimaisen Lamborghini Huracanin ratissa

Suomalaisnuorukaiset kellottivat erittäin kilpailukykyisiä kierrosaikoja Barcelonan F1-radalla. Kuva: Jani Kekoni

Määrätietoisesti kansainvälisiä autourheilu-uriaan kehittävät suomalaiskuljettajat, tamperelainen Luka Nurmi, 15, ja kuopiolainen Elias Niskanen, 19, tekivät marraskuun ensimmäisellä viikolla suuren vaikutuksen Barcelonan F1-radalla ajetuissa kahdessa Lamborghini Huracan Super Trofeo -testipäivässä.

Suomalaisen GTM Motorsportin ja saksalaisen Leipert Motorsportin järjestämässä kaksipäiväisessä ns. Shoot Out -tilaisuudessa kumpikin suomalaiskuljettaja kellottivat ensimetreistään lähtien erittäin kilpailukykyisiä kierrosaikoja, jotka kaikki olivat asetettuja tavoitteita reilusti nopeampia.

Kilpailukaudella 2019 Luka Nurmi mittasi paremuuttaan niin rallicrossin RX Academyssä ja haki kokemusta Porsche Sprint Challenge NEZ -ratasarjasta. Vastaavasti samaan aikaan hallitseva Formula Ford Cup- ja vuoden 2016 Formula Ford Suomen mestari Elias Niskanen keräsi kansainvälistä kilpailukokemusta Aasian Formula Renault -ratasarjasta. Niin Nurmen kuin Niskasen matka 620-hevosvoimaisen GT-auton rattiin vei moninkertaisen Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan suomalaismitalistin ja vuoden 2018 Aasian Mestari Mikko Eskelisen kautta, joka jo kolmatta kertaa järjesti Leipert Motorsportin kanssa suomalaiskuljettajille ns. Shoot Out -tilaisuuden eli mahdollisuuden näyttää osaamistaan.

Luka Nurmen tähtäin on asetettu kilpailukauteen 2021

Kuluneella kilpailukaudella tamperelainen Luka Nurmi valittiin Porsche Junior Programin kuljettajaksi Porsche Sprint Challenge NEZ -sarjaan, jossa hän taisteli pronssisijan Relaa Racingin kuljettajana. 15-vuotias nuorukainen tulee kaudella 2020 hakemaan kahden sijoituksen parannusta ja kilpailukokemuksen keräämistä ennen kuin aikoo ottaa askeleen kansainväliseen GT-autojen ratasarjaan. Barcelonan ns. Shoot Out -tilaisuuden tulokset antoivat vahvistuksen sille, että suunnitelma on oikeanlainen.

– Askel 450-hevosvoimaisen Porsche GT Cup -auton ratista 620-hevosvoimaisen Lamborghini Huracan Super Trofeo -autoon sujui paljon helpommin kuin olin osannut odottaa. Totta kai Huracan ottaa huippunopeuden nopeammin sekä pysähtyy huomattavasti reippaammin, ja lisäksi kun auton aerodynamiikka mahdollistaa kovemmat mutkanopeudet niin tilanteet tulivat nopeammin silmille. Siltikin, koska auton- ja kilvanajon perusteet olivat samat ja vielä kun olin simulaattorissa huolellisesti opetellut radan niin yllättävän helposti sain juonesta kiinni, Nurmi kertoo.

– Kahden päivän aikana ajoin yhteensä 60 kierrosta, jonka aikana Leipert Motorsportin kilpailuinsinöörit jatkuvasti kehittivät ajamistani. Sain erittäin tärkeää oppia, jotka tulen hyödyntämään kauden 2020 Porsche -ratasarjassa ja sitä kautta entisestään parantamaan vauhtiani. Koska ajamani kierrosajat olivat ensimmäisestä kierroksesta lähtien reilusti nopeampia kuin asettamamme tavoitteet niin luottavaisin mielin voin moottoriurheilun tulevaisuuttani rakentaa, Nurmi jatkaa.

Elias Niskanen oli kuin kotonaan Lamborghini Huracanin ratissa

Autourheilu-urallaan niin Kartingin KF6 Challenge -sarjan hopeamitalin kuin Formula Ford Cup- ja Formula Ford Suomen mestaruuden voittanut Elias Niskanen nappasi kuluneella kilpailukaudella useita palkintokorokesijoituksia Aasian Formula Renault -ratasarjassa. Koska myös hän määrätietoisesti pyrkii urallaan eteenpäin niin siksi GTM Motorsportin Shoot Out -päivä oli erinomainen tilaisuus näyttää taitojaan. Kahden päivän aikana Niskanen kiersikin Barcelonan 4,6 kilometrin radan yhteensä 40 kertaa ja Luka Nurmen tapaan sai tiimin insinööreiltä arvokasta tietoa osaamisestaan.

– Hyppääminen pikkuformuloista ns. koppiautoon kävi helposti. Vaikka auto on runsaasti painavampi ja tehokkaampi Formula Fordin ja Formula Renaultiin verrattuna niin siitä huolimatta olin heti kuin kotonani. Lamborghini Huracanin balanssi on hyvä, jonka myötä sitä oli helppo käsitellä. Ainoastaan jarrutustekniikka oli kokonaan erilainen ja sen sisäistämisessä on vielä opiskeltavaa. Lisäksi emme testeissä kertaakaan käyttäneet täysin uusia renkaita, joten todellinen tulostasoni jäi hieman arvotukseksi. Siltikin, koska tiimin insinööri oli sitä mieltä, että olisin täysin valmis kilpailemaan joko Aasian tai Euroopan Lamborghini Super Trofeo -ratasarjassa niin nyt minun on taustatiimini ja yhteistyökumppaneideni kanssa pohdiskeltava mahdollisuutta jatkaa kansainvälistä kilpauraani GT-auton ratissa, Niskanen kertoo.

Mikko Eskelinen näkee suomalaiskuljettajilla valoisan tulevaisuuden

Kaksi vuotta sitten GTM Motorsportin ja Leipert Motorsportin Shoot Out -testipäivässä Juuso Puhakka erottui joukosta, ja sen jälkeen hän on juhlinut yhteensä 29/34 kertaa osakilpailujen palkintokorokkeella. Vuonna 2018 Puhakka nappasi Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan Aasian PRO-AM -luokan mestaruuden ja vuonna 2019 hän pokkasi samaisen sarjan PRO-luokan hopeamitalin. Nyt hän on ottamassa seuraavaa askelmaa urallaan ja tulee lähipäivinä testaamaan GT3-autoa. GTM Motorsportin yhtenä tavoitteena onkin tasoittaa suomalaiskuljettajille tietä kansainvälisiin ratasarjoihin.

– Barcelonan F1-radalla niin Nurmi kuin Niskanen ylittivät kaikki ennakko-odotukset, ja ensimmäisestä kierroksestaan lähtien latoivat tulostaululle hämmästyttävän kovia kierrosaikoja. Lisäksi heidän kummankin mediataidot sekä saumaton yhteistyö tiimin mekaanikkojen ja insinöörien kanssa antaa hyvät lähtökohdat suunnitella tulevaisuutta. Mielestäni kummatkin kuljettajat ovat täysin valmiita haastamaan Lamborghini Super Trofeo -ratasarjan kärkikuljettajat, joten toivotaan että heidät kilpailuissa tullaan jo tulevana vuonna näkemään, Eskelinen kertoo.

– Näen Lukassa ja Eliaksessa paljon Juuso Puhakkaa, joka nuorena ja menestyksen nälkäisenä kuljettaja ensiksi keskittyi, sitten hyppäsi auton rattiin ja kylmästi laittoi nimensä tulostaulun kärkeen. Näiden kahden vuoden aikana on ollut ilo ja kunnia seurata Juuson kehitystä, kun hän kartingista eteni pikkuformuloiden kautta ns. GT-koppiautoon. Olen varma, että Juuso jatkaa samaisella menestyksen tiellä myös tulevissa GT3-testeissä ja sitä seuraavissa sopimusneuvotteluissa, Eskelinen jatkaa.

Toinen testimahdollisuus Portugalin radalla

Barcelonan testipäivässä Leipert Motorsportin autoa testasi yhteensä kuusi kuljettajaa. Koska kaikki halukkaat eivät mahtuneet mukaan niin GTM Motorsport ja Leipert Motorsport järjestävät toisen Come and Drive -avaimet käteen tyylinen kokonaisuuden, joka sisältää mm. auton, kilpailuinsinöörin, mekaanikot, vakuutuksen, renkaat, tiimin palvelut, ratamaksun ja valmennuksen. Lisätietoja saa suoraan Mikko Eskeliseltä: 0400 643 038, mikko@gtm.fi.

Teksti: Jani Kekoni

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo