Karting 29.08.2017

Luka Nurmen yhteistyön avaus KSM Schumacherin kanssa herätti toiveita

Luka Nurmi. Kuva: Luka Nurmi tiedotus

Luka Nurmi kilpaili 25.-27.8. Saksan Wackersdorfissa ensimmäistä kertaa Ralf Schumacherin KSM Schumacher tiimissä. Wackersdorfin rata on tunnettu kovasta pidostaan, johon nuorella suomalaiskuljettajalla oli harjoituksissa totuttelemista. Perjantain ja lauantain teknisten vaikeuksien ja uusiin olosuhteisiin totuttelun jälkeen sunnuntaina saavutettu kymmenes sija tuntui voitolta. Sunnuntain hyvä nousu lupailee hyvää myös ensi kauden sopimusneuvotteluille. 

Finaalilähdöt onnistuivat Nurmella ennen kokemattomasta pidosta huolimatta hienosti. Lauantain erien jälkeen lähtöpaikka ensimmäiseen finaaliin oli 29. Heti ensimmäisillä finaalipäivän kierroksilla oli nähtävissä, että kuljettaja oli omaksunut uudet olosuhteet. Sunnuntain ensimmäisen lähdön nousu toi toiseen finaaliin lähtöpaikan 12.

Toinen finaalilähtö onnistui hienosti ja tasaista nousua oli nähtävissä useamman sijoituksen verran. Pari kierrosta ennen maalia Nurmi pyrki ohitukseen sijalle kuusi, mutta ajautui liukkaalle ja menetti ratkaisevia metrejä. Tämän seurauksena muutama jo ohitettu kuljettaja pääsi ohi. Lopullinen sijoitus finaalista oli 10.

Kilpailumatka toi nuorukaiselle toivotusti paljon kokemusta ajamisesta ja kilpailemisesta Wackersdorfin kaltaiselta kansainväliseltä, kovapitoiselta radalta. Vastaavissa olosuhteissa ei pääse Suomessa harjoittelemaan eikä kilpailemaan.

Onnistuminen paineen alla uudessa tiimissä sekä nopea sopeutuminen uusiin olosuhteisiin antoivat hyvää pohjaa jatkoneuvotteluille ensi kauteen. Ehkä saamme jo talven aikana kuulla Euroopan Mestaruus -kauden suunnitelmista ja tiimivalinnoista.

Teksti: Luka Nurmi tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting