Karting 16.04.2018

Luka Nurmen suunnitelmat uusiksi – suoraan EM-sarjan pääluokkaan

Luka Nurmen EM-kausi starttaa tulevana viikonloppuna Italiasta. Kuva: Luka Nurmi tiedotus

Kaudelle 2018 Luka Nurmi oli asettanut selkeän tavoitteen: nousta Euroopan juniorikuljettajien kärkikastiin ja taistella tosissaan EM-kullasta. Mutta kuten usein elämässä, kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan. Aikaisen murrosiän tuoma fyysinen kasvu vesitti suunnitelmat. Kasvua tuli Nurmelle liikaa ja edessä olikin siis hyppy suoraan maailman kovimpien kartingkuljettajien seuraan – OK-luokkaan. Kun asia konkretisoitui tammikuun ensimmäisessä kilpailussa, oli tiukan pohdinnan paikka.

Luka Nurmen rohkea ja määrätietoinen päätös oli lähteä mukaan kartingin EM-sarjaan. Tiedostaen, että kärkikastiin sijoittuminen ei ensimmäisellä kaudella ole päätavoite tai edes realistinen mahdollisuus. Päätös tarkoitti myös sitä, että alle oli ajettava WSK-sarja, niin ikään OK-luokassa.

Ennakkoluulottomasti EM-sarjaan

WSK- ja EM-sarjassa ajavat kaikki tehdastiimit ja maailman parhaat kuljettajat. Osa kuljettajista on jo täysin ammattilaisia ja ikähaitari sarjassa on 13-30 vuotta. Nurmi on kaikkien aikojen nuorin suomalainen kartingkuljettaja EM-sarjan pääluokassa ja yksi nuorimmista kuljettajista – niin WSK kuin EM-sarjassakin. Pääseminen 85 kuljettajan joukosta 34 finalistin joukkoon vaatii täydellistä keskittymistä, virheetöntä ajamista läpi viikonlopun ja hiukan hyvää tuuriakin. Finaalipaikka on tavoitteena, sen korkeampia tulostavoitteita on kovatasoiseen sarjaan tällä kaudella turha asettaa. Tärkein tavoite on jatkuva kehittyminen kuljettajana, tasaiset suoritukset ja ajovirheiden minimointi.

Paavo Tonterin siirryttyä 18-vuotiaana F4-sarjoihin, kohdistuvat suurimmat suomalaisodotukset – 21-vuotiaan viime kauden MM-pronssimiehen – Juho Valtasen “harteille”. Muut sarjan kahdeksan suomalaiskuljettajaa ajavat rookie-kauttaan tässä luokassa. Sinivalkoisuus on todella hyvin edustettuna kansainvälisillä radoilla, ja kaikille toivotaan ehjää sarjaa, menestystä sekä myös moottoriurheilun luonteeseen liittyvää onnea.

EM-sarjan avausosakilpailu – Kart Grand Prix Italy 2018 – ajetaan Italian Sarnossa 20.-22.4.2018.

Kovan luokan SM-sarja

Myös SM-sarja tulee tänä vuonna olemaan kovatasoinen. Nuoret EM-sarjaa kiertävät kuskit varmasti haastavat kokeneemmat kuljettajat jo rookie-kaudellaan. On hienoa nähdä SM-sarjankin elävän uutta nousukauttaan. Nurmi odottaakin jännityksellä ja innolla myös kotimaan karting-mittelöitä.

Kesälläkään ei huilata

Nurmen kesää tulee vauhdittamaan myös maajoukkueleirit. Tarjolla tulee olemaan testipäiviä erilaisella ratakalustolla, toivottavasti loppukaudesta myös F4-autolla. Onko F4 jo ensi vuoden kilpailuluokka, sen näyttää aika. Tulevaisuuden päätöksiin ja suunnitelmiin vaikuttaa hyvin paljon fyysisen kasvun jatkuminen.

Tulevaan EM- ja SM-kauteen Nurmi lähtee ennakkoluulottomasti ja kuvia kumartelematta. Mutta kuitenkin nöyrällä asenteella, realismi matkassa ja täydellä teholla.

Teksti: Tino Nurmi / Luka Nurmi Racing tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting