Karting 08.03.2017

Luka Nurmen alkukauden kohokohta Rotax Winter Cupin toinen sija

Luka Nurmi pääsi ruiskuttamaan shampanjaa Espanjassa. Kuva: Luka Nurmen tiedotus

Kartingkuljettaja Luka Nurmen, 12, kauden 2017 ensimmäiset kilpailut ovat nyt takana. Nuorukaisen kausi alkoi 8.-12.2. Espanjan Valenciassa ajetulla Rotax Winter Cupilla ja jatkui WSK-sarjan osakilpailulla 4.-5.3. Castelletossa Italiassa.

ROTAX WINTER CUP, VALENCIA 8.-12.2.2017

12-vuotias Luka Nurmi ajoi tiukan kolmen kamppailun päätteeksi toiseksi 8.-12.2. Espanjan Valenciassa järjestetyssä Rotax Winter Cupissa. Viralliset harjoitukset alkoivat keskiviikkona todella tuulisissa ja kylmissä olosuhteissa. Kun iltapäivällä alkoi vielä sataa, rata tyhjeni nopeasti lähes kokonaan. Yksi auto jäi kiertämään rataa – ja se oli suomalainen Luka Nurmi.

Torstaina ja perjantaina testit ajettiin kuivissa olosuhteissa. Jo silloin selvisi, että Nurmen vauhti tulee riittämään uudessakin luokassa vanhempia kuljettajia vastaan. Perjantain aika-ajo ajettiin kuivissa, mutta tuulisissa olosuhteissa, joten imuapu nopean kierrosajan saavuttamiseksi olisi ollut välttämätöntä. Kun kuljettajat vielä odottivat radalle lähtöä ruuduissaan muutaman minuutin, oli aika-ajokierroksia käytännössä vain kaksi.

Pre-finaali ajettiin yön sateen jäljiltä märällä radalla. Nurmen ylivoimainen ajosuoritus ja nousu kolmanneksi takasivat hyvän asetelman finaaliin, jossa palkintona oli voittajalle suora paikka Maailmanfinaaliin. Keskiviikon sadeharjoittelu kantoi hedelmää.

Finaalissa Handsaeme, Nurmi ja Van Vugt karkasivat muilta. Ratkaisut nähtiin vasta viimeisellä kierroksella, valitettavasti tällä kertaa tuloksena oli hopeaa. ”Tulos oli hyvä ensimmäiseen kisaan uudessa luokassa ja kovassa seurassa, mutta Maailmanfinaalipaikan karkaaminen toki harmitti hetken”, totesi nuori kuljettaja myöhemmin kilpailusta puhuttaessa.

Myrskyvaroitus kilpakavereille oli kuitenkin annettu ja tiimillekin oltiin osoitettu, että kuljettajaan panostaminen kannattaa. Rotax Max Eurochallenge jatkuu seuraavan kerran Belgian Genkissä huhtikuun alussa.

Luka Nurmi Kuva: Luka Nurmen Tiedotus

WSK-SARJAN OSAKILPAILU, COSTELLETTO 4.-5.3.2017

Kauden toisena kilpailuna oli WSK-sarjan osakilpailu Castelletossa, Italiassa. Nurmi kilpaili ensimmäistä kertaa uudella moottorilla ja rungolla, mikä sadekelin saattelemana näkyi myös lopputuloksessa. WSK toimii EM-sarjan esisarjana ja se ajetaan OKJ-moottoreilla. Rotax- ja OKJ-moottorit ovat ihan eri luonteisia ja myös kaasuttimet ovat erilaisia. Tämä vaatii kuljettajalta sopeutumista kalustoon.

Torstaina oli neljä harjoitusta kuivassa kelissä. Nurmen vauhti vaikutti hyvälle ja kärjen ajat lähenivät koko ajan. Perjantaina keli muuttui sateiseksi ja harjoituksia oli vain kaksi ennen aika-ajoa. Ajaminen uudella rungolla ja renkaalla sadekelillä olisi vaatinut tällä tasolla pari harjoitusta enemmän.

Aika-ajon sijoitus 46/72 oli suuri pettymys ja tiesi paljon töitä eriin. Lähtöpaikka eriin oli aika-ajon perusteella 20. Erien myötä sadeajo parani koko ajan ja sijoitukset sateella ajetuissa kolmessa erässä olivatkin 16, 13 ja 7. Viimeinen erä ajettiin sunnuntaiaamuna auringon paistaessa, siinä sijoituksena 15. Kun eräpisteet laskettiin yhteen, oli sijoitus tässä vaiheessa 24. Tämä tarkoitti lähtöpaikaksi pre-finaaliin 12. paikkaa.

Molemmista pre-finaaleista pääsee 17 parasta varsinaiseen finaaliin. Finaalin lähtöpaikka oli 28/34. Nurmi sai hyvän lähdön ja nousi heti muutaman sijan. Valitettavasti kilpakumppani teki takana ajovirheen ja syöksyi mutkassa Nurmen takarenkaaseen, josta seurauksena nuorukainen pyörähti nurmikolle. Suomalaisen lopullinen sijoitus maalissa oli 24.

Seuraavaksi Nurmi ajaa 18.-19.3. Italian Adriassa CEE-sarjan Rotax-kilpailussa, mistä matka jatkuu huhtikuun alussa Belgian Genkissä ajettavaan Rotax Eurochallenge-kisaan.

Luka Nurmen kausi jatkuu ensi viikolla CEE-sarjan Rotax-kilpailussa Italiassa. Kuva: Luka Nurmen Tiedotus

Lisätietoa:
www.lukanurmi.fi
Facebook.com/LukaKarting/

Teksti: Luka Nurmen Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Karting