Rallicross 21.08.2019

Luka Nurmelle tulossa kiireinen kisaviikonloppu – Kopterin kyydissä asfaltilta soralle, kisapaikalta toiselle

Luka Nurmi avaa superviikonloppunsa Porschen ratissa. Kuva: Luka Nurmen tiedotus.

Luka Nurmi, 15v, suuntaa tulevaan superviikonloppuunsa minuuttiaikataululla. Nuori tamperelainen autourheilija käskyttää lauantaina sekä Porscheaan että rallicross-Renaultiaan – täysin eri paikkakunnilla.

Alkupäivästä Nurmi kamppailee podium-sijoista Porschen ratissa Alastaron Porsche Festivaaleilla. Heti finaalin jälkeen Nurmen onkin siirryttävä lentävällä lähdöllä Kouvolan Rallicross-festivaaleille, missä aika-ajot starttaavat kello 19. Sekä Porsche- että rallicross-sarjassa viikonlopun kisat ovat kauden viimeiset Suomessa ajettavat mittelöt, joten molemmissa Nurmi lähtee tavoittelemaan mahdollisimman isoa pistepottia ja korkeita sijoituksia.

– Into on tietysti huipussaan ja menestysodotukset kovat – kuten aina. Tuplavoitto Kemoran Porsche-viikonlopusta sekä pronssisija Riikan rallicrosskisasta antoivat lisäpotkua tulevaan. Kausi on ollut todella pitkä ja vaiherikas: paljon on onnistumisia ja opintosuorituksia. Paljon on myös kehitystä, vauhtia ja varmuutta tullut lisää. Asetettuihin tavoitteisiin on päästy ja uusia – entistä kunnianhimoisempia sellaisia – asetettu, Nurmi summaa onnistunutta rookie-kauttaan ja kisamotivaatiotaan tulevaan viikonloppuun.

– Aikataulullisesti viikonlopun kilpailujen “päällekkäisyys” aiheutti ennakkoon isosti haasteita ja puntarointia, koska kisapaikat sijaitsevat länsi-itä-akselilla kaukana toisistaan. Kumpaakaan kisaa en halunnut jättää välistä, mutta normaalilla kuljetuskalustolla olisi ollut sula mahdottomuus siirtyä Alastaron finaalista Kouvolan starttiin ajoissa. Suureksi onneksi yhteistyökumppanin avulla järjestyi spesiaali ja reipas kopterikyyti ilmojen halki – logistiikkaongelma oli näin ratkaistu. Kausi on ollut kyllä kiireinen, mutta näin kiireistä viikonloppua ei ole vielä koskaan ollut – todella mielenkiintoinen superviikonloppu tiedossa.

Viikonloppu on sinänsä myös erikoinen, että molempien kisojen yhteydessä on sana ”Festival”. Jo seitsemättä kertaa järjestettävä Porsche Club Festival on Suomen suurin ja näyttävin Porsche-tapahtuma. Myös Rallicross Festival Kouvola tarjoilee kuumia kuskinimiä ja huipputehokkaita SuperCareja sekä RX Academyn tulevaisuuden tähtiä Renaulteillaan. Kilpailujen yhteyteen on siis järjestetty katsojille monenlaista nähtävää ja ohjelmaa. Toivottavaa on, että festivaalit houkuttelevat moottoriurheilukansaa kivasti paikoille: haistelemaan, aistimaan ja luomaan tunnelmaa.

Tiukka aikataulu vaatii erikoisjärjestelyjä, jotta Luka Nurmi ehtii kilpailemaan myös rallicrossissa. Kuva: Luka Nurmen tiedotus.

Urheilijan elämä ei tunnetusti ole vain “areenalle ilmestymistä” tai kilpailuihin osallistumista, ei myöskään Nurmen tapauksessa. Ennen viikonlopun tuplakisaa Nurmella on allaan kovatahtinen kilpailukausi, mittava määrä kilometrejä sekä tiukka viimehetken testirupeama: torstaina testikierroksia kerätään rallicrossin merkeissä Honkajoella ja perjantaina jo harjoitellaan asfaltilla Porschen ratissa Alastarossa.

Eikä autourheilijan elämä ole myöskään sitä, että yksin tehdään. Tiimillä on iso merkitys, mutta myös taustatekijöillä, mahdollistajilla.

– Alastaroon meille on tulossa yhteistyökumppaneita ja yritysvieraita seuraamaan päivien tapahtumia. Edustaminen ja PR-tilaisuudet kuuluvat isona osana moottoriurheiluun – siihen on hyvä munkin opetella jo nuorena. Ja on mahtavaa tavata yhteistyökumppaneita tällaisen tapahtuman yhteydessä. Toivottavasti sinetöin oman Porsche-kauteni podiumilla ja samalla saan kiittää yhteistyökumppaneitani kaudesta.

Superviikonlopun jälkeen Nurmella on edessään vielä RX Academyn finaalikierros Ruotsin Tierpessä, missä kausi pistetään pakettiin syyskuun 22. päivä.

Teksti: Tuija Syrjä.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rallicross