Crosskart 26.02.2019

Luka Nurmelle FinRX talvisarjan mestaruus 
Xtrem junior –luokassa

Luka Nurmi valmistautui tulevaan kauteen FinRX talvisarjan parissa. Kuva: Luka Nurmen tiedotus

Luka Nurmi, jonka kauden 2019 päätavoitteet ovat kesän moottoriradoilla, ajoi ensimmäiseen crosskart-talvisarjan Xtrem junioreiden mestaruuteen Kiteellä viikonloppuna.

Osaksi Nurmen talviharjoittelua suunniteltu crosskart-sarja sujui tamperelaiselta crosskart-rookielta ennakko-odotuksia paremmin ja nousujohteisesti. Sekä ajovarmuus että vauhti lisääntyivät huomattavasti sarjan edetessä. Kiteellä ajetussa viimeisessä osakilpailussa Nurmi kellotti pohja-ajat jokaisessa kolmessa sprintissä ja sen myötä varmisti myös  sarjavoiton.

– Crosskartin talvisarja oli hieno kokemus ja varmasti tukee harjoittelumuotona myös kesän tavoitteita. Tehokkaalla takavetoisella autolla ajo antoi paljon uutta oppia auton käsittelyyn. Toivottavasti joku kesän kisakin mahtuisi kalenteriin. Iso kiitos Speed Weekendille ja erityisesti Frasse Almille tästä mahdollisuudesta, tyytyväinen Luka kommentoi tunnelmiaan.

Talvisarjan mestaruudesta kisaavat XTREM junior -kuljettajat ovat nuoria autourheilijoita (12-16 vuotiaita). Luokan autot ovat nopeita ja näyttäviä. Xtrem-kilpasarjan kilpailut ovatkin tästä syystä erittäin katsojaystävällisiä. Huipputehokkaat autot ja nopeat kuljettajat yhdistettynä hyvin järjestettyihin tapahtumiin on loistava kokonaisuus. Laji on hienossa nosteessa, eikä syyttä. Vielä kun mediapuolikin on tapahtumissa mietitty huolella tv-lähetyksistä lähtien, on kasvu ansaittua.

Seuraavaksi Luka Nurmella on vuorossa ansaittu hiihtoloma, jonka jälkeen muutama leiri- ja testipäivä ennen varsinaisen kilpakauden alkua. Kesäkauden kisakalenteri onkin täynnä ohjelmaa: niin rallicrossin kuin Porschenkin parissa. Kaudella 2019 Nurmi kilpailee sekä soralla että asfaltilla. Molemmissa lajeissa, niin rallicrossissa kuin Porsche Sprint Challenge -sarjassa, tutuksi tulevat Pohjoismaiden ja Baltian kilpailuareenat. Rallicrossissa Luka ajaa RX Academya ja Porsche Sprint Challenge -sarjassa Nurmi kilpailee Relaa Racing -tiimin autoilla. Luka kuuluu myös Flying Finn Academy -nuorisomaajoukkueen kuljettajiin.

Teksti: Luka Nurmen tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Crosskart