Ralli 28.08.2018

Luhtaselle voitto ja nousu Rally Trophyn sarjakärkeen

Janne Luhtanen oli jälleen nopein Rally Trophyssä Laitilassa. Kuva: AKK/Pekka Mäkinen

Oili Jalonen Ralliin Laitilassa startattiin Rally Trophy sarjan osalta Pasi Laaksomaan johtaessa sarjaa ennen Janne Luhtasta. Ohjelmassa oli kompakti viiden erikoiskokeen reitti, ek-kilometrejä hieman yli 60.

Janne Luhtanen jatkoi Laitilassa siitä, mihin Kouvolassa jäi ja teki selkeät pohjat heti hieman yli 12 kilometrin aloituspätkälle. Eroa oli 8,7 sekuntia Jani Laaksoseen, kolmanneksi nopein oli V1600-kuljettaja Ajari Piironen, neljäs Tomi Huttunen ja viidentenä sarjakärki Pasi Laaksomaa. Riku Rantasalon matkanteko loppui heti alkuunsa tekniikkamurheisiin. Toinen erikoiskoe oli juuri alle 10 kilometrinen ja pohjat menivät Luhtaselle vaivaisella 0,4 sekunnin erolla Laaksoseen, kolmas oli Huttunen, neljäs Piironen ja viides Sami Vepsä. Sarjajohtaja Laaksomaan kisa päättyy erikoiskokeen jälkeen tekniikkamurheisiin.

Vielä ennen taukoa ajettiin päivän pisin liki 18 kilometrinen EK, jonne pohjat kirjattiin Ajari Piiroselle 6,8 sekunnin erolla Luhtaseen, joka spinnasi erikoiskokeella. Kolmas oli Laaksonen, neljäs Huttunen ja viides Otto Aro, joka myös haki lisävauhtia siimojen takaa erikoiskokeella.

Kisan ainoalle tauolle saavuttiin Janne Luhtasen johdolla, 10,8 sekunnin erolla Jani Laaksoseen. Kolmantena oli Ajari Piironen, neljäs Tomi Huttunen ja viidentenä Otto Aro. Tauon jälkeen oli vielä kahden erikoiskokeen rypistys jäljellä.

Tasan kymmenen kilometrin mittaiselle neloserikoiskokeelle pohjat kirjattiin Janne Luhtaselle. Miehen maaliintulo erikoiskokeella oli niin vauhdikas, että maalin jälkeen oli ojanpientareet kynnetty huolella, mutta tielle selvittiin. Toiseksi nopein oli Piironen, joka hetkellisesti sammutti auton erikoiskokeen lähdössä, kolmas oli Huttunen, neljäs Laaksonen ja viides Timo Karhinen.

Viimeisenä ajettiin sama erikoiskoe mitä ensimmäisenä, mutta vastakkaiseen ajosuuntaan. Pohjat kirjattiin Ajari Piiroselle vain 0,7 sekunnin erolla Sami Vepsään. Kolmantena oli Luhtanen, neljäs Laaksonen ja viides Aro. Timo Karhisen kilpailu koki pienen takaiskun, kun Civic lipsahti nurin ja häviötä tuli täten toista minuuttia.

Osakilpailuvoitto meni Janne Luhtaselle 12,4 sekunnin erolla ennen nopeinta V1600-kuljettajaa, Ajari Piirosta. Kolmas oli Jani Laaksonen vajaan 20 sekuntia Piirosesta, neljäs Tomi Huttunen reilun 15 sekuntia Laaksosesta ja viides viimeisen pätkän huippuajan myötä Sami Vepsä yli 40 sekuntia Huttuselle hävinneenä.

Luhtanen saavutti voiton junioreiden puolella 1400-luokassa, toinen oli Jukka-Pekka Tanttu reilun kaksi minuuttia hävinneenä ja kolmas Petri Oksanen minuutin Tantulle hävinneenä. Yleisen luokan voittoon ajoi Laaksonen liki puolentoista minuutin erolla Kimmo Raitaseen, kolmas oli Jani Rokka kaksi minuuttia Raitasesta.

V1600-luokissa junioreissa kärkikolmikko oli Piironen, Huttunen ja Vepsä. Yleisen puolella kärsitään edelleen osanottajapulasta, tällä kertaa viivalla oli tasan nolla lähtijää.

Korkein pistepotti suuremman lähtijämäärän myötä meni Ajari Piiroselle, mutta Janne Luhtanen nousi omilla pisteillänsä sarjakärkeen ennen Jani Laaksosta. Piironen on kolmantena, neljäntenä Timo Karhinen ja viidenneksi tippui hallitseva mestari Pasi Laaksomaa. Junioreiden SM-sarjassa Janne Luhtanen nousi kiinni hopeamitaliin.

Sarjan päätösosakilpailu ajetaan syyskuun loppupuolella Heinolassa Jari-Pekka Rallin merkeissä.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta: www.1400trophy.fi. 1400 Trophy on myös Facebookissa

Teksti: Rally Trophy Tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli