Ralli 29.08.2018

Luhtaniemen suuntana kesätauon jälkeen Sastamala – ”Tavoite asetettu kolmen joukkoon”

Jani Luhtaniemi. Kuva: Janne Pieviläinen

Ralli SM -sarja jatkuu kesätauon jälkeen tulevana viikonloppuna Sastamalan ja Huittisten alueella järjestettävällä Enset SM Rallilla. SM3-luokassa kilpaileva tuusulalainen Jani Luhtaniemi starttaa kauden toiseksi viimeiseen SM-ralliin tavoitteenaan sijoitus kolmen parhaan joukossa.

Enset SM Rallissa Jani Luhtaniemen kartturiksi palaa pari edellistä kisaa sairauslomalla ollut ”vakikartturi” Juha-Pekka Jauhiainen. Kesäkauden aiemmissa kisoissa Jauhiaista tuurasi Ari Koponen.

– Vaikka sairausloma olikin etukäteen suunniteltu ja tiedossa, niin silti oma kisatauko harmitti. Toisaalta, oli kyllä kiva välillä käydä katsomassa kisoja. Janin ja Arin yhteistyö sujui tosi hienosti, iso kiitos Arille myös minun puolestani, kertoo Jauhiainen, joka on innoissaan päästessään takaisin kartturin penkille ja tositoimiin.

Ennen kauden toiseksi viimeistä osakisaa Luhtaniemi ja Jauhiainen ovat ajaneet testiä, ja tarkoituksena on myös ajaa testierikoiskoe perjantaina.

– Oli mahtavaa palata sairauslomalta takaisin kilpuriin. Yhteistyö Janin kanssa sujui entiseen malliin heti ensimmäisestä nuotista lähtien. Ihan kuin mitään taukoa ei olisi ollutkaan, kertoo Jauhiainen.

Ford Motorcraft Rally Teamissa kilpailevan 21-vuotiaan Luhtaniemen SM-rallikausi 2018 on ollut kaksijakoinen. Keskeytysten sävyttämän alkukauden jälkeen suoritukset ja sijoitukset ovat parantuneet huomattavasti, ja ennen kesätaukoa Pohjanmaalla ajetussa osakisassa palkintokorokesijoitus jäi harmittavasti ainoastaan 1,4 sekunnin päähän.

– Tavoitteena on jatkaa hyviä otteita ja ottaa vihdoin se kauan kaivattu podiumpaikka lopputuloksissa. Pohjanmaalla podium jäi harmittavan lähelle, joten nyt on tähtäin asetettu vahvasti kolmen joukkoon, toteaa Luhtaniemi päättäväisesti.

Enset SM Ralli käynnistyy lauantaina 1.9. kello 10.01 Huittisista. Kilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110,08 km. Rallin maaliin kilpailijat saapuvat lauantai-iltana noin klo 18:30.

Teksti: Anu Haapalainen

 

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli