Snowcross 15.01.2020

Loukko.comin kuljettajilla vaikeuksia ja voittoja Östersundin ÖSSK Cupissa

Emil Herten avasi kilpailukautensa Ruotsissa. Kuva: Herten Motorsport.

Ennen snowcrossin SM-kauden alkua osa Team Loukko.com -kuljettajista kävi hakemassa kokemusta Ruotsin Östersundin ÖSSK Cupista. Haastavissa keliolosuhteissa ajettu ÖSSK Cup koitui monen kuljettajan haasteeksi huonon näkyvyyden ja vaativan radan kunnon vuoksi.

Emil Herten avasi oman kisakautensa suoraan ÖSSK Cup:sta ja naputtelikin karsintaeristä neljännen paikan ja toisesta karsinnasta voiton. Finaalissa nuori Herten sai valita paikkansa ensimmäisenä. Nuorukaisen lähtö valitettavasti epäonnistui ja hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 10. Lopputuloksissa Herten oli kuitenkin hienosti viides.

– Vauhti olisi riitänyt podiumille, mutta tätä se motorsport välillä on. Katse on nyt suoraan Paljakkaan ja SM-sarjaan, Herten kiteyttää viikonlopun.

Junioreista Riku Lauhaluoma antoi alkuerissä myös vahvoja näyttöjä ollen viides. Nuori Loukko.com Academy -kuljettaja jäi kärkikuskista ainoastaan 0,4 sekuntia, mikä kertoo kilpailun kovasta tasosta. Finaalissa hyvä lähtöpaikka, mutta ennen holeshot-linjaa Herten jäi kuskien taakse sumppuun, ajautui ulos radalta ja kevyen ilmalennon jälkeen joutui keskeyttämään finaalin siihen. Nuorukainen oli täysin kunnossa ruhjeista huolimatta ja todella positiivisella mielellä lähdössä kohti Paljakkaa.

– Saatiin hyviä lähtöharjoituksia porukalla ja todella hyvää kokemusta, joten nyt on hyvä lähteä SM-sarjaan. Vauhtia riittää kyllä, kertoo hyväntuulinen Lauhaluoma.

Naisten luokassa kautensa starttasi Veera Virtanen. Hän kärsi pienestä flunssasta, mutta lähti matkaan siinä uskossa, että kunto paranisi. Lauantaiaamun harjoituksissa Virtanen sai puskettua muutaman hyvän kierroksen, mutta pahenevat flunssanoireet puskivat päälle. Alkuerässä tuli virhearviointi puolikuntoisena, pitkäksi mennyt hyppy sinetöikin lopputuloksen. Onneksi Virtanen selvisi pienillä ruhjeilla ja loppu viikonloppu meni vain ajeluksi flunssan ja kipeän kropan kanssa. Nyt Virtanen parantelee itseään Paljakan viikonloppua varten.

Pro-luokassa nähtiin yllätysnimi, kun kisaturistiksi itsensä leimannut Suomen Nopein Kelkkakauppias Juuso Loukko nähtiinkin yhtäkkiä lähtölistalla. Loukko otti lämpöä ranteisiin ja tietysti arvokasta treeniä alle ennen SM-sarjaa.

– Rata oli paikoin huonossa kunnossa ja todella haasteellinen, joten huippumenestystä ei nyt tullut. Olisi pitänyt uskaltaa lyödä kaasu pohjaan, niin sitä kautta ajo olisi voinut löytyäkin. Pääasia oli, että nyt kelkka on rasvattu ja testattu, minkä vuoksi Ruotsiin tuli lähdettyä, summaa Loukko.

Mikko Osmo nähtiin myös Östersundissa ottamassa kisalähtöjä alle ennen Suomen mestaruuden puolustamista. Vahvaa ei ollut myöskään Osmon suorittaminen ja viikonloppu oli miehelle vaikea. Lauantaina Osmolle ensimmäisessä karsinnassa kaatuminen ja toisessa mestarille tuomittiin varaslähtö. Sunnuntaina semifinaalissa Osmo sai todella hyvän lähdön, omien sanojensa mukaan turhaa puristamista oli kuitenkin ajossa ja maalissa hän oli neljäntenä.

– Finaaliin lähdin hyvillä mielin. Lähtö ei ollut mikään paras ja toisessa kurvissa jäin sumppuun. Porukkaa lappasi ohi oikealta ja vasemmalta. Koko erän saikin pyyhkiä loskaa laseista, kunnes piti ottaa lasitkin pois, mutta lopulta ehjänä maaliin ja 12:s sija. Kisat menivät huonosti tuloksellisesti, mutta jotain positiivista löytyi viikonlopulta testien puolesta. Kisa on nyt unohdettu ja keskittyminen aloitettu kauden ekoihin SM:iin Paljakkaan, Osmo kertoo.

Kaikinpuolin Loukko.com-tiimiltä haastava viikonloppu, mutta taskuun jäi hyviä lähtöjä sekä voitonnälkä, ja nyt on aika katsoa kohti Paljakkaa. Tulevana lauantaina starttaa SM-kausi Paljakan rinteillä.

Lisätiedot SM-sarjasta löytyvät osoitteesta www.snowcross.fi ja livelähetys osoitteesta www.snowcross.fi/livestream.

Teksti: Team Loukko.com tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross