Snowcross 27.02.2017

Loukko.comin kuljettajat hallitsivat Oulussa

Viktor Herten (vas.) kruunattiin Stadion Snowcrossin Suomen mestariksi ja Juuso Loukko voitti Dominator-kilpailun. Kuva: Team Loukko.com

Team Loukko.comin kuljettajat menestyivät Oulun kaksipäiväisessä snowcross-tapahtumassa. Juuso Loukko vei nimiinsä Loukko.Com Dominator -kilpailun ja Viktor Herten kruunattiin historian ensimmäiseksi Stadion Snowcrossin Suomen mestariksi.

Tiivistunnelmallinen stadion snowcross-tapahtuma järjestettiin Oulussa Raksilan pesäpallostadionilla viikonloppuna. Sää suosi kilpailijoita sekä runsaslukuista yleisöä, jota paikanpäälle oli saapunut yli 2 000. Kilpailun järjestäjä oli suunnitellut radan yleisöystävälliseksi, lumi pölysi ja hypyt olivat näyttäviä.

Päivä aloitettiin Loukko.Com Dominator -kilpailulla. Tässä kilpailussa ajettiin mies miestä vastaan lyhyitä kahden kierroksen lähtöjä ja voittaja sai jatkopaikan. Finaalipaikan saivat TeamLoukko.Com-kuljettajat Viktor Herten ja Juuso Loukko ja heidän lisäkseen finaaliin ylsi Matti Määttä. Kisan lähdössä Herten kaatui kurvissa, kärkeen kaasutteli Määttä perässään Loukko. Kisa oli tiukkaa taistelua voitosta, vajaa kierros ennen ruutulippua Loukko teki näyttävän ohituksen ja siirtyi kärkeen pitäen paikkansa maaliin saakka. Tulokset: Loukko, Määttä, Herten.

Stadion snowcross huipentui iltakilpailuna ajettuun SM-finaaliin.

Historian ensimmäiseksi stadion snowcrossin Suomenmestariksi kaasutteli Viktor Herten. Herten sai finaalissa loistavan lähdön, jonka seurauksena hän pääsi ajamaan koko erän ajan kärkipaikalla. Hopeamitali matkasi Ruotsiin Emil Hanssonille. Kolmanneksi ajoi Vuokatin Eetu Karjalainen. Loukolla oli finaalissa laitteen kanssa ongelmia, jarrut katosivat jo toisella kierroksella ja ajaminen oli tästä syystä todella haastavaa, joten hän joutui tyytymään sijaan 12.

– Suomenmestaruus tuntuu todella hyvältä, sain hyvän startin ja pääsin ajamaan finaalin rauhassa kärkipaikalla. Kiitos mekaanikoille sillä kelkka pelisi jälleen kerran upeasti, päätti tyytyväinen mestari Viktor Herten.

Olli Koskela teki paluu snowcross-radoille semi pro -luokassa. Koskelan vauhti on edelleen tallessa, sillä hän aloitti päivän vahvasti ajaen alkuerässä sijalla kaksi ja sai paikan suoraan finaaliin. Finaalissa mies otti hyvän lähdön ja pari kierrosta hän ajoi toisena, kunnes teki pienen ajovirheen ja kaatoi kelkkansa tippuen häntäjoukkoihin. Erän aikana Koskela onnistui nousemaan muutaman sijan ollen lopulta kahdeksas.

Viktor Herten. Kuva: Loukko.com

Kiireinen viikonloppu Loukko.comin kuskeille

Viikko oli varsin kiireinen Loukko.comin kuskeille, sillä ennen Oulun kaksipäiväistä kisatapahtumaa tiimin kuljettajat osallistuivat Ruotsin Bodenissa järjestettyyn snowcrosskilpailuun. Herten selvitti tiensä finaaliin vakuuttavalla ajolla, hän oli finaalin suurin voittajasuosikki Ruotsin John Stenbergin ohella. Teamin epäonninen ilta huipentui Hertenin finaaliin, jossa hänen kelkastaan katkesi kaasukahva heti lähdössä ja tuloksena oli keskeytys.

Mikko Osmo puolestaan loukkaantui jo ensimmäisessä alkuerässä, hän kaatui hypyn jälkeen ja perässä ajanut kelkka osui suoraan hänen päälleen. Osmo vietiin sairaalaan, josta hän vapautui kainalosauvojen kera. Onneksi mieheltä ei mennyt luita poikki ja Osmo uskookin, että parin viikon aikana saadaan mies kuntoon ja loppukauden kilpailuihin takaisin.

Myös Juuso Loukolla oli epäonnea matkassa Ruotsissa. Selvältä vaikuttanut finaalipaikka suli, kun edessä ajanut kuljettaja kaatui hänen eteensä, niin siinä samalla muutama kuljettaja meni ohitse ja Osmon tie finaalin sulkeutui.

Teksti: Team Loukko.com

 

 

 

Uusimmat

Lisää aiheesta