Snowcross 05.12.2018

Loukko.com Snowcross SM -sarjan pääyhteistyökumppaniksi “Ensiluokkaista urheiluviihdettä suurelle yleisölle”

Snowcrossin SM-kausi 2019 päättyi Rukan finaaliviikonloppuun. Kuva: Teemu Kukkonen

Pitkän linjan kelkkakauppias ja varusteiden erikoisliike Loukko.com on solminut kolmivuotisen sopimuksen Snowcross SM -sarjan promoottorina toimivan Livesports Promotions Oy:n kanssa.

Snowcross.fi-toimitus sai kiireiset toimitusjohtajat Juji Loukon ja Pauli Kauppisen puhelimen päähän ja tässä tuoreet kommentit uudesta kumppanuudesta.

Yhteistyö on aloitettu Loukko.com kanssa jo kaudelle 2018, kun Livesports otti tehtäväkseen nostaa suomalaista Snowcross -kilvanajoa uudelle tasolle. Mistä Snowcross SM yhteistyö alkoi?

– Viime kausi näytti, että lajia viedään oikeaan suuntaan. Saadaan koko moottorikelkkailua nostettua tunnetummaksi. On hyvä, että joku sitoutuu lajin pariin pitemmäksi aikaa, silloin myös me olemme valmiita tekemään pidemmän sopimuksen. Sarjan kautta saamme runsaasti näkyvyyttä omalle brändille sekä tietenkin meidän omille yhteistyökumppaneille lisäarvoa olla meidän mukana. Järjestäjällä on hyvät suunnitelmat myös tulevaisuuteen, summaa toimitusjohtaja Juji Loukko.

Onneksi olkoon sopimuksesta Pauli Kauppinen! Loukko.comin Juji mainitsi, että teillä on hyvät suunnitelmat myös tulevaisuuteen. Miltä tulevaisuus siis näyttää?

– Kiitoksia! Loukko.comin kanssa tehty kolmivuotisen pääyhteistyökumppanitason sopimus sisältää Snowcrossin lisäksi myös ensi kesänä käynnistyvän uuden Supercross-sarjan. Supercrossia tullaan ajamaan kesällä 2019 kolmen osakilpailun verran ja kisakonsepti tulee mukailemaan paljon sitä tyyliä, mitä talvella 2019 tulemme Snowcrossin parissa tekemään. Nyt meillä on lajit kesällä ja talvella, joten pystymme tarjoamaan myös yhteistyökumppaneille entistä parempaa vastinetta ja vaivattomuutta markkinoinnissa, kun yhden toimijan kautta voi tavoittaa todella laajan skaalan moottoriurheilusta kiinnostunutta kohderyhmää. Offroad-moottoriurheilu on todella vetovoimainen genre, jonka tulevaisuus näyttää valoisalta, varsinkin kun saamme mukaan Loukko.com:in kaltaisia vahvoja ja toimintaamme uskovia yhteistyökumppaneita, hehkuttaa Livesports Promotions Oy:n toimitusjohtaja Pauli Kauppinen

Livesports Promotions Oy:n Pauli Kauppinen (vas.) kättelee Loukko.comin toimitusjohtajan Juji Loukon kanssa uuden yhteistyösopimuksen kunniaksi. Taustalla Juuso Loukko. Kuva: Loukko.com

Pauli, kausi 2018 oli teille ensimmäinen kausi kokonaisuutena. Olette uusi toimija suomalaisessa moottoriurheilukentässä ja tapahtuma-alalla. Millainen työ oli viime vuonna järjestää koko sarja ja mitä tullaan näkemään kaudella 2019?

– Sanotaanko näin, että kun selvisimme viime kaudesta, niin nyt tuntuu, että selviämme mistä tahansa. Maltti on valttia ja lähdetään tästä eteenpäin kehittämään konsepteja pienemmin askelin kerrallaan. Oppia tuli aivan valtavasti, jonka myötä nyt kaikki on paljon selkeämpää sen suhteen, mitä kannattaa tehdä ja mitä missään nimessä ei. Kisa- ja tapahtumakonseptia on järkeistetty ja yksinkertaistettu merkittävästi, joten olen päässyt keskittymään huomattavasti enemmän myös TV-tuottajan pestiini ja kehittämään myös sitä osa-aluetta. Kisat varmasti kovenevat radoilla, sillä sosiaalisesta mediasta on pystynyt seuraamaan miten kuskit ovat treenanneet entistä kovemmin ja menestyksen nälkä selkeästi kasvaa. Pystymme varmasti tarjoamaan jännittäviä kisoja yleisölle niin kisapaikoilla kuin televisioidenkin ääressä ja tämä on tärkeintä koko hommassa. Ensiluokkaista urheiluviihdettä suurelle yleisölle!

Loukko.com on jo 1980- ja 1990-luvuilta tuttu konekauppias ja teillä on pitkä kokemus myös kelkkailusta. Juji, mitä odotat kaudelle 2019?

– Tietenkin hyviä kilpailuja ja paljon yleisöä tapahtumiin. TV-näkyvyys ja Veikkaus uutena juttuna ovat myös mielenkiintoisia lisiä koko lajia kohtaan. Saadaan vietyä hommaa taas eteenpäin ja löydetään uusia harrastajia lajille sekä uusia ihmisiä katsomoihin, onhan laji todella näyttävää seurata. Team Loukon kuljettajille toivon tietenkin menestystä, summaa Juji Loukko.

Pauli, nyt kun olette solmineet kolmivuotisen yhteistyön, niin mitä kaikkea näin laaja kumppanuus mahdollistaa?

– Kumppanuus on toki merkittävä taloudellisesti ja erityisesti Loukko.com:in mukanaolo antaa toiminnallemme uskottavuutta. Loukoilla on hyvä maine ja he ovat laajasti tunnettu toimija alallaan. Loukot ovat paljon näkyvillä ympäri Suomen messuilla ja erilaisissa tapahtumissa, joten markkinointi- ja näkyvyyshyödyt ovat molemminpuolisia. Uskon että tämän sopimuksen myötä myös sellaiset toimijat, jotka ovat vielä epäröineet mukaan lähtemistä uskaltavat tehdä päätöksen, ja saamme taustallemme lisää moottoriurheilusta ja sen tulevaisuuden kehityksestä kiinnostuneita toimijoita. Loukot ovat mukana moottoriurheilussa pitkällä tähtäimellä, joten on hienoa saada yhteistyökumppaniksi toimija, joiden kanssa sparrailla ideoita ja rakentaa tulevaisuutta yhdessä, kertoo Kauppinen.

Teksti: Harri Kolehmainen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross