Rallicross 06.06.2016

Lohjalainen 14-vuotias Sami-Matti Trogen ajoi junioreiden voittoon Viron rallicross-sarjassa

Sami-Matti Trogen

Viron rallicross-sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua, joista toisen näyttämönä oli monelle suomalaiselle tuttu LaitseRallyPark. Länsiväylän Urheiluautoilijoita edustava Sami-Matti Trogen lähti kilpailuun luottavaisin mielin, tavoitteenaan vankistaa johtoa junioreiden Super1600-luokassa.

Viron rallicrossin sarja on kansainvälinen, mukana oli edustettuna viittä eri kansalaisuutta, joten sarja toimii Trogenille hyvänä mittarina päätavoitettaan European Challenge -sarjaa varten.

Trogenin alkuerät sujuivat suunnitellusti. Nuorukainen nosti vauhtiaan päivän mittaan, ja kun kaikki kolme alkuerää oli ajettu, oli Trogen joukon nopein sekä junioreissa että yleisessä luokassa. Alkuerien jälkeen sarjassa ajetaan semifinaaliit, kaksi kuuden auton lähtöä, joista molemmista kolme parasta jatkavat finaaliin. Trogen starttasi semifinaalissa paalupaikalta ja otti selkeän voiton.

Finaalissa Trogenin lähtöpaikka oli voiton myötä ykkösruudusta. Startti sujui hyvin, ja Trogen oli ensimmäisessä kaarteessa johdossa, mutta pieni ajovirhe vei nuorukaisen hiekan liukastamalle asfaltille ja auto lähti luisuun. Trogen putosi tuossa vaiheessa kuudenneksi, mutta onnistui vielä finaalin loppuhetkillä ohituksessa ja nousi viidenneksi.

Trogen sai korkeimmat pisteet junior-luokassa ja on nyt tukevassa johdossa ennen sarjan seuraavaa osakilpailua joka ajetaan 18.6. Misson radalla Vörumaalla.

Viron sarja:
Rallikross.ee

Sami-Matin kotivisivuille:
Samimattitrogen.com

Facebook:
Facebook.com/printracemotorsport

Teksti ja kuva: Sami-Matti Trogenin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta