Rallicross 03.05.2016

Lohjalainen 14-vuotias rallicrosskuljettaja Sami-Matti Trogen ajaa Virossa kauden avauskilpailun

Sami-Matti Trogenin päätavoite pian alkavalla rallicrossakaudella on European Challenge sarjassa, ja Virosta haetaan tuntumaa Euroopan kisoihin. Viron sarja käynnistyy 7.5 Tartumaassa Kulbilohun radalta. Koko sarjassa ajetaan seitsemän osakilpailua. Trogen ajaa sarjan kaksi ensimmäistä osakilpailua ennen European Challenge -sarjan alkua. Viron sarjaan Trogen lähtee Reinsalu Sportin Ford Ka’lla Super 1600 luokassa, ja European Challenge sarjassa on käytössä Set Promotion tallin Renault Twingo.

Kylmiltään Trogen ei sarjaan lähde, vaan kokemusta kertyi jo viime kaudella.

– Ajoin Estonian rallycross -sarjassa viime vuonna neljä osakilpailua. Mielestäni kilpailut olivat hyvin järjestettyjä ja autoja omassa Super 1600 -luokassa oli paljon. Tavoitin jokaisessa kilpailussa podium-sijoituksen.

Viron sarjassa ajetaan siten, että juniorit ja kokeneemmat kuljettajat ajavat samoissa lähdöissä, mutta pisteet jaetaan erikseen.

– Ajan junior-luokassa jota ajetaan aikuisten seassa, mutta pisteet junior-luokassa jaetaan erikseen. Kilpaileminen aikuisten kanssa antaa minulle paljon oppia kesäkuussa alkavaa Rallicross European Challenge -sarjaa silmällä pitäen. Tavoitteena minulla on siis ajaa Estonian-sarjan kaikki seitsemän osakilpailua ja Rallycross European -sarjan kuusi osakilpailua, eli yhteensä ajan kolmetoista kisaa syyskuuhun mennessä, Sami-Matti kertoo.

Kevään aikana tiimi on päässyt harjoittelemaan sekä kotimaassa että Virossa.

– Ajoin muutama viikko sitten sarjan mediapäivänä koko sarjan nopeimman ajan, onnistuin voittamaan myös nelivetoiset autot. Tavoitteena minulla on Estonian sarjan ensimmäisessä osakilpailussa sijoittua aikuisten sarjassa kolmen joukkoon ja junior-luokassa tähtäimessä on voitto. Super 1600 -luokan autoja ensimmäisessä kisassa on ennakkotietojen mukaan noin 25-30 kappaletta.

Viron sarja
Sami-Matin menoa voit seurata täältä
Viron rallicross löytyy tästä
Kotisivuille pääset täältä

Teksti ja kuva: Toni Lönnroos / Trogenin tiedotus

Uusimmat

Lisää aiheesta