Moottoriurheilutapahtumat 16.05.2019

LK-racing Polaria Superviikonloppu Mäntyharjulla

Mäntyharjun tapahtumassa nähdään myös paikallista stunt-osaamista. Kuva: LK-racing Polaria -tiedotus.

LK-racing Polaria järjestää tulevana viikonloppuna Superviikonlopun kaksipyöräisien parissa Mäntyharjun moottoriurheilukeskuksessa.

Lauantaina ohjelmassa on koeajoihin keskittyvä tapahtuma sekä sunnuntaina yhteinen ajopäivä huippukuntoisella motocrossradalla.

Tapahtuman ajatuksena on tarjota lapsille mahdollisuus tutustua motocrossiin ja tietysti he pääsevät ajamaan ohjatusti lasten KTM- ja Yamaha-motocrosspyörillä. Lasten käytettävissä on junnurata sekä ensimmäistä kertaa ajavat kuskit pääsevät koeajamaan tasaisella koeajoradalla pyöriä. Hieman vanhemmalla nuorisolla on mahdollisuus koeajaa crossien lisäksi Yamahan skootteria sekä Riejun ja Betan enduromopoja.

Samassa yhteydessä Hannun Liikennekoulu opastaa mopokorttien ja moottoripyöräkorttien maailmaan sekä näytösluonteisesti havainnollistetaan moottoripyöräajokortin hallintakoe.

Kaikille koeajon suorittaneille lapsille tarjotaan Blå Band Outdoormeal -varikkolounas.

Yleisöä viihdyttää mäntyharjulaisten stunttinuorison perustaman NoNameStuntTeamin näytösajot, joissa kumi palaa, etu- ja takarenkaat eivät millään tahdo pysyä samaan aikaan asfalttiradan pinnassa.

Aikuisia ei tapahtumassa ole unohdettu, joten Motopalvelu tarjoaa mahdollisuuden maantielle tarkoitettujen enduroiden koeajoon. KTM 790 Adventure ja 1290-kuutioinen Superduke ovat koeajossa kattavan KTM-motocross ja -enduropyörävalikoiman lisäksi.

Tapahtumassa on lisäksi esillä juniorispeedway-pyöriä, KTM-flattrack ja -jääratapyöriä sekä Betan trial-pyörä. Yhteistyökumppaneilla on esillä Polaria-tuotteiden esittelyrekka, K-rauta Ristiinan, Hannun liikennekoulun kalustoa.

Sunnuntain ajopäivästä on tarkoitus tulla rento päivä yhteisen harrastuksen parissa ja mikäli jokin tekniikkaan tai ajamiseen liittyvä asia askarruttaa, niin kaikessa avustetaan kuljettajia.

Lasse Kurvinen kertoo rataryhmän olevan loppuviikon motocrossradan kimpussa ja aikaisemmin Mäntyharjun Moottorikerhon aktiiviset talkoomiehet ja -naiset ovat tehneet kovan työn risukon poistossa sekä autoradan ja varikkoalueen siistimisessä.

– Muutoinkin Etelä-Savossa on todella mainio vire motocrossin parissa. Mikkelin Moottorikerhon uudella radalla oli viime viikonloppuna yhteinen ajopäivä ja lapset otettiin sielläkin huomioon meidän kalustolla. Tulevana viikonloppuna on Mäntyharjun superviikonlopun lisäksi Pieksämäen Montolan radalla Älä Kiusaa Mua -ajopäivä lapsille ja nuorille. Kaiken lisäksi Sulkavan Moottorikerho ottaa lasten illat ohjelmaan LK-racing Polarian kalustolla, joten Etelä-Savossa yhteistoiminnan kehittämiselle on hyvä perusta, LK-racing Polarian Kurvinen kertoo.

Teksti: Lasse Kurvinen/ LK-racing Polaria

Uusimmat

Lisää aiheesta

Motocross