Snowcross 30.12.2017

LiveSportsille on tarjottu mahdollisuus järjestää snowcrossin EM- ja MM-kisat vuonna 2018

Vuoden 2017 snowcrossin MM-hopeamitalisti Aki Pihlaja kisasi Jyväskylän stadionilla Suomen isännöidessä kauden 2016 MM-osakilpailua. Kuva: Nita Korhonen

Snowcrossin SM-sarjan uudelle promoottorille LiveSports Promotions Oy:lle on tarjottu tuotantoyhtiö Youthstreamin puolesta mahdollisuutta järjestää snowcrossin kansainväliset kilpailut Suomessa vuonna 2018. Näillä näkymin EM-kisat on huhtikuussa Himoksella ja MM-kisat toukokuussa Levillä.

Alustavien suunnitelmien mukaan snowcrossin EM-kisat ajetaan Himoksella perjantaina 13. huhtikuuta 2018. EM-kisojen ohella Himoksella järjestetään jo ilmoitettu kauden neljäs SM-osakilpailu.

Snowcrossin MM-kisoja on suunniteltu järjestettäväksi tulevana vuonna 3.-5. toukokuuta Kittilän Levillä. Samassa yhteydessä ajetaan myös SM-sarjan päätösosakilpailu. EM-ja MM-kisojen mukaantulo ei siis poissulje SM-osakilpailujen järjestämistä, mutta muutoksia se voi tuoda esimerkiksi aika-ajoerien pitämiseen.

– Olemme aloittaneet selvitystyön molempien kansainvälisten kilpailuiden järjestämiseen ja teemme kovasti töitä sen eteen, että EM- ja MM-kisat järjestetään SM-kisojen yhteydessä Himoksella ja Levillä. Tämä on huikea mahdollisuus saada kansainväliset kisat Suomeen pidettäväksi snowcross-tapahtumissa, jotka tehdään lähtökohtaisesti muutenkin ison maailman tyyliin, kommentoi LiveSportsin kilpailunjohtaja Teemu Koistinen.

Kansainväliset kisat takaisivat Suomen snowcross-kentälle laajaa näkyvyyttä kansainvälisesti, sillä Yhdysvaltojen ISOC-sarjan kausi päättyy maaliskuussa ja maailman parhaat kuljettajat pyritään saamaan kilpailemaan EM- ja MM-titteleistä Suomessa. Neuvottelut osapuolten välillä on edennyt eteenpäin hyvässä hengessä ja Koistinen uskoo, että tiedotettavaa saadaan lähiaikoina.

– Mitään ei voida sanoa satavarmaksi vielä tässä vaiheessa, mutta kaikkemme tehdään, että asia järjestyy, Koistinen linjaa.

Teksti: Seriousriding.com

Uusimmat

Lisää aiheesta

Snowcross