Rata-ajo 17.04.2016

Lindholmille sija 25 ja keskeytys Saksan ADAC GT Masters-avauksessa

GT3-autojen ADAC GT Masters -ratasarja käynnistyi viikonloppuna Oscherslebenin moottoriradalla Saksassa. Kuva ADAC Motorsport

Attempto Racingin suomalais-saksalainen autokunta Emil Lindholm – Andre Gies maksoi debyyttiviikonlopustaan Saksan ADAC GT Master -ratasarjassa oppirahoja. Lauantain ensimmäiseen kilpailulähtöön Lindholm joutui starttaamaan takarivistä, koska tallikaveri Gies jäi aika-ajossa ilman aikaa: varikon ulostulossa Gies meni sateen kastelemalla radalla liian aikaisin kaasulle, auto lähti käsistä ja autokunnan aika-ajo päättyi päin rata-aitaa.

Kilpailussa ensimmäisen ajovuoron saanut Lindholm nosti tiimin Lamborghini Huracan GT3-auton takarivistä sijalle 25. Kuljettajan vaihdon jälkeenkin kaksikko pysyi reilun tunnin mittaisen kilpailun ajan kärjen kanssa samalla kierroksella ja sijoittui sijalle 25.

– Sarjan taso on kova ja autot tasaväkisiä. Aika-ajossa viisitoista nopeinta mahtui sekunnin sisälle, joten pienikin virhe maksaa täällä paljon. Gies teki virheen kokemattomuuttaan. Jatkossa hän varmasti muistaa, että miten uusien slicksien kanssa kiihdytetään kostealle radalle.

Sunnuntain kilpailuun ensimmäisen ajovuoron sai Gies, mutta autokunnan kilpailu päättyi nopeasti radan ensimmäiseen mutkaan.

– Tallikaverimme oli pyörähtänyt ensimmäiseen mutkaan, ja hänen autoonsa oli jo osunut toinenkin kanssakilpailija. Kisan aloittanut tallikaverini ei ehtinyt reagoida vaan osui samaan kasaan ja kisamme päättyi siihen. Tuollaiselle ei vain voi mitään. Kaikki tapahtui todella nopeasti, Lindholm kertoi Oscherslebenin varikolta.

GT Masters-sarjan avausviikonloppu toi Lindholmille roppakaupalla kokemusta vaikka viikonlopun toinen kilpailulähtö jäikin suomalaiskuljettajalta kokematta.

– Tiesin jo tänne lähtiessäni, että sarjan taso on kova, mutta silti se hieman yllätti. Radan hitaissa mutkissa kilpailuvauhtini oli vertailukelpoista, mutta nopeissa mutkissa jäin vielä liikaa. Ei vain ollut kanttia vetää tarpeeksi kovaa.

– Parasta tässä on se, että jo kahden viikon kuluttua pääsemme yrittämään uudelleen. Tämä on tiimityötä ja tällä kertaa maksoimme kokemattomuudestamme aika kovan hinnan. Tästä ei voi kuin parantaa. On vain yksi tie ja se on ylöspäin, Lindholm muistutti.

ADAC GT Masters -sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa. Sarjan pistejohdossa avausviikonlopun jälkeen ajaa Audin autokunta Connor de Phillippi (USA)  ja Christopher Mies (DEU).

 

Tuloksia; ADAC GT Masters, Oschersleben lauantai:

1. Sebastian Asch (DEU) – Luca Ludwig (DEU) Mercedes-AMG 1:01:49,979
2. Connor de Phillippi (USA) – Christopher Mies (DEU) Audi R8 + 1,115
3. Peter Hoevenaars (NLD) – Marc Basseng (DEU) Audi R8

5. Jesse Krohn (FIN) – Martin Tomczyk (DEU) BMW M6 GT3 + 15,442
22. Patrick Kujala (FIN) – Milos Pavlovic (SRB) Lamborghini Huracan GT3 + 41,614
25. Emil Lindholm (FIN) – Andre Gies (DEU) Lamborghini Huracan GT3 + 1.21,621

Tuloksia; ADAC GT Masters, Oschersleben sunnuntai:

1. Rolf Inelchen (SUI) – Christian Engelhart (DEU) Lamborghini Huracan GT3 1:12:23,370
2. Connor de Phillippi (USA) – Christopher Mies (DEU) Audi R8 + 0,374
3. Florian Stoll (DEU) – Laurens Vanthoor (BEL) Audi R8 + 2,101

8. Jesse Krohn (FIN) – Martin Tomczyk (DEU) BMW M6 GT3 + 4,604
25. Patrick Kujala (FIN) – Milos Pavlovic (SRB) Lamborghini Huracan GT3 -3 kierrosta
Emil Lindholm (FIN) – Andre Gies (DEU) Lamborghini Huracan GT3 – keskeytys

Teksti Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Rata-ajo