Ralli 18.01.2020

Lindholm yötauolle SM1-luokan johdossa Arctic Lapland Rallyssa

Emil Lindholm johtaa Arctic Lapland Rallyn SM1-luokkaa 7,2 sekunnin erolla. Kuva: Marko Mäkinen.

Kun Ralli SM -kauden ensimmäisestä osakilpailusta, Arctic Lapland Rallysta on ajettu perjantain viisi erikoiskoetta, pitää Emil Lindholm hallussaan SM1-luokan kärkipaikkaa.

Päivä oli TGS Worldwiden kolmikolle hyvä, sillä jokainen kolmesta autosta on luokan viiden nopeimman joukossa.

Pelkkiä tuloksia katsomalla voisi todeta päivän olleen Emil Lindholmille mitä mainioin. Kuljettaja itse ei ollut erikoiskokeisiin kuitenkaan täysin tyytyväinen, vaikka yleiskilpailun kärjessä WRC-autolla ajava Kalle Rovanperä oli vain 23,3 sekuntia edellä.

– Päivä oli vaikea, ei ollut sellaista taivaallista rallia kuin se parhaimmillaan voi olla. Olen tänään tuplannut talvella tällä autolla ajamani kilometrit. Olen tietysti paljon näillä autoilla ajanut, mutta kyllä se kuitenkin vaikuttaa. Olemme kuitenkin luokassa ykkösenä, joten se on hyvä lähtökohta huomiseen. Vauhtia on, mutta tuntuu, että joutuu riehumaan, jotta saa aikoja ajettua, Lindholm summasi.


Hallitseva SM1-luokan mestari Teemu Asunmaa taistelee rallin voitosta Rovaniemellä Kuva: Miika Wuorela.

Hallitseva SM1-luokan mestari Teemu Asunmaa pitää luokan kakkossijaa vain 7,2 sekuntia SM1-luokan kärkipaikasta. Pohjalainen oli tulta ja tappuraa illan viimeisen erikoiskokeen jälkeen tunnettuaan ajaneensa epäreiluissa olosuhteissa.

– Penkkoihin hieman osuimme tänään, ja siinä paloi aikaa. Mutta tässä viimeisellä erikoiskokeella järjestäjä oli aurannut urat täyteen lunta – ihan käsittämätöntä toimintaa heiltä. Täytyy antaa palautetta siitä, sillä meiltä paloi kalliita sekunteja siinä. En voi käsittää, puhisi Asunmaa.

Kolmantena Škoda-kuljettajana Mikko Heikkilä on jäänyt luokkajohdosta 1.02,8 minuuttia, mutta edellä kiiruhtava Eerik Pietarinen on vain 1,5 sekunnin päässä. Se tietää mainiota takaa-ajoasemaa lauantain pitkälle lenkille.

– Tänään sujui sillä tavalla kuin ajattelinkin. Pojat menevät älyttömän kovaa, ja se harmittaa. Ei mahda mitään, sillä jos nostaa vauhtia, niin varmasti menee puskaan. Vähän tietysti voi vauhtia nostaa, mutta ei heidän vauhtiinsa, tiedosti Heikkilä.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli