Ralli 16.02.2020

Lindholm ylsi uransa parhaimpaan MM-tulokseen Ruotsissa

Emil Lindholm oli tyytyväinen kokonaistulokseensa Ruotsissa. Kuva: Timo Anis

TGS Worldwide Škodan Emil Lindholm ja Mikael Korhonen sijoittuivat sunnuntaina päättyneessä Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokassa toiseksi ja rallin yleiskilpailussa sijalle 11. Tulos on GRX-tiimin 23-vuotiaalle Lindholmille tähänastisen uran paras rallin MM-tasolla.

Škodan Emil Lindholm ja Mikael Korhonen sijoittuivat Ruotsin MM-rallissa WRC3-luokassa toiseksi. Sunnuntain ainoalla erikoiskokeella Lindholm taipui Jari Huttuselle 1,6 sekuntia. GRX-kaksikon kokonaisero maalissa oli tasan viisi sekuntia Huttusen eduksi. Suomalaiskuljettajien taakse jäi R5-
luokan autovalmistajien WRC2-luokan voittaja Mads Östberg. Tiukan ottelun jälkeen tappio tiimikaverille ei jäänyt Lindholmia kaivelemaan.

– Jari (Huttunen) ajoi etenkin lauantaina hyvin ja ansaitsi voittonsa. Olihan aikamoinen pätkä tuo viimeinen. Me teimme “kevätjuhlaliikkeitä” automme kanssa heti erikoiskokeen toisessa mutkassa. Mä luulen, että kovempaakin olisi voinut mennä, mutta sen toisen mutkan tilanteen jälkeen ajattelin, että nyt on parempi vain ajaa tämä pätkä läpi ja maaliin. Ei se pätkä ollut mikään nautinto ajaa, mutta läpi tultiin, Lindholm kertaa.

– Mutta hyvä kisa meiltä kaiken kaikkiaan. Taistelimme nopeimman R5-kuljettajan tittelistä koko ajan. Jälkiviisaana voin sanoa, että tämä ralli hävittiin kahdesti ajetussa Torsby Sprintissä. Varoin renkaitani ihan liikaa. Ei tässä lajissa renkaita tai autoa saa sääliä, vaan pitää mennä joka tilanteeseen täysillä. Se oppi otettiin tästä reissusta mukaan, Lindholm muistuttaa.

Vuosi sitten Lindholm ajoi ensikertalaisena Ruotsissa R5-luokassa kolmanneksi ja yleiskilpailussa sijalle 12. Tänä vuonna molemmat sijoitukset paranivat pykälällä.

– Toiseksi nopein R5-autokunta on meillä papereissa se tärkein juttu ja se oli plussaa, että olimme voittotaistelussa selkeästi koko ajan mukana. Tästä on hyvä lähteä parin viikon kuluttua ajamaan talvikauden viimeiseen SM-ralliin Joensuuhun.

Sunnuntainen päätöserikoiskoe ei ollut Emil Lindholmin kannalta helppo. Kuva: Timo Anis

Lopputulokset, Ruotsin MM-ralli, Torsby:
1. Elfyn Evans – Scott Martin Toyota Yaris WRC 1:11:43,1
2. Ott Tänak – Martin Järveoja Hyundai i20 WRC + 12,7
3. Kalle Rovanperä – Jonne Halttunen Toyota Yaris WRC + 20,2
…10. Jari Huttunen – Mikko Lukka Hyundai i20 R5 (WRC3) + 4:03,0
11. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo (WRC3) + 4:08,0
12. Mads Östberg – Torstein Eriksen Citroën C3 R5 (WRC2) + 4:10,0

Teksti: Emil Lindholmin tiedotus / Marko Mäkinen

(Skoda Motorsport Suomen tiedote)

Emil Lindholm taipui niukasti kakkossijalle WRC3:ssa. Kuva: Miika Wuorela

Lindholm kovan sekuntitaistelun kakkonen Ruotsin MM-rallissa

TGS Worldwiden molemmat kuljettajat ajoivat Ruotsin MM-rallin maaliin ja vieläpä hyvillä sijoituksilla. Emil Lindholm oli toiseksi nopein ja Eerik Pietarinen neljänneksi kiireisin WRC3:ssa.

Lindholm joutui lopulta taipumaan luokan kakkossijalle, mutta ei ollut lupauksiensa mukaisesti liian pettynyt. Eroa luokkavoittoon ajaneeseen Jari Huttuseen jäi vain viisi sekuntia.

– Oli kyllä fiilistä ajaa voitosta, mutta erikoiskoe oli niin haastavassa kunnossa. Kun tein ekassa risteyksessä muutaman kevätjuhlaliikkeen, päätin ottaa napsun pois vauhdista. Siinä oli tainnut Jarillakin (Huttunen) olla jotain ohjelmaa. Mutta toinenkin sija on hyvä näissä oloissa, Lindholm tuumaili.

Eerik Pietarinen jäi Huttusesta 1.12,2 minuuttia. Tuusulalainen ei ollut tyytyväinen omaan panokseensa. Kilpakumppanit pääsivät karkaamaan sekunti kerrallaan.

Miehen sijoitus nousi vielä viimeisellä erikoiskokeella pykälän kilpakumppanin rengasrikon vuoksi.

– Tämä oli vaikea viikonloppu meille, lopputulos oli huono. Ekana päivänä oli ongelmia auton kanssa, ja muutoin tällaisissa liukkaissa olosuhteissa olisi pitänyt kääntää aiemmin mutkaan ja pitää kaasun pohjassa, eli ajaa vähän eri tyylillä. Mutta oli meillä hyviäkin osuuksia rallissa, Pietarinen muistutti.

Eerik Pietarinen saalisti luokkansa neljännen sijan Ruotsin MM-rallissa. Kuva: Miika Wuorela

Teksti: Skoda Motorsport Suomi

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli