Ralli 29.02.2020

Lindholm uusi SM Itärallin voittonsa Joensuussa

Emil Lindholm puristi SM1-luokan voittoon Joensuussa. Kuva: Merita Mäkinen.

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen puolustivat menestyksellisesti SM Itärallin voittoa Joensuussa lauantaina. TGS Worldwiden Škodalla kilpaileva kaksikko ajoi rallin ykköseksi 6,7 sekunnin erolla ennen Teemu Asunmaata. Irlannin Craig Breen oli kolmas.

Talvikauden toinen SM-osakilpailuvoitto ei tullut Lindholmille helpolla. SM-pisteiden kärkipaikalla ennen Joensuuta ajanut Teemu Asunmaa haastoi Lindholmia tiukasti rallin alusta sen loppuun. Viiden erikoiskokeen jälkeen kaksikon ero maalissa oli 6,7 sekuntia.

– Sain voiton eteen kyllä puristaa. Aamun kaksi ensimmäistä pätkää tultiin kovaa, mutta maltilla. Ja se riitti pohja-aikoihin. Päivän kolmas EK ajettiin samalla tavalla, ja se vauhtimme ei sitten enää riittänytkään. Teemu (Asunmaa) tuli todella lujaa, joten nelosella Oskolan klassikkopätkällä laitoin aika paljon peliin, Lindholm kuvaili.

– Välillä sen pätkän aikana huimasi jo hieman itseänikin. Siellä on todella huikeita paikkoja ja niitä on useita. On nyppyjä, hyppyjä ja tie kääntyy ylityksissä. Hieno voitto. Kyllä tämä ralli menee tiestönsä osalta omalla listallani Suomen Top 3 -rallien joukkoon. Olen ylpeä siitä, että pystyin toistamiseen voittamaan tämän hienon suomalaisen ralliklassikon, Lindholm muistutti.

Rallin talvikausi 2020 sujui kokonaisuudessaan Lindholmilta hyvin. Talven kolmessa SM- ja yhdessä MM-rallissa tulokseksi kirjattiin kaksi voittoa ja jokaisessa rallissa sijoitus palkintopallilla.

– Vauhdillisesti olemme menneet tänä vuonna eteenpäin ja oppia on tullut taas aika paljon lisää. Oli kiva huomata, että pystyimme pärjäämään täällä testaamassa olleelle MM-tason huippukuljettajallekin. Toki, kun tässä maailmalle tähdätään, niin nämä suomalaiset rallit pitääkin silloin voittaa.

Rallin SM-pisteissä Lindholm ja Korhonen siirtyivät kahden voiton turvin tasapisteillä SM1-luokan kärkipaikalle.

– Kesään lähdetään taas samalta viivalta. Ei muuta kuin uutta matoa koukkuun, Lindholm hymyili.

Ralli SM -sarja jää Joensuusta kolmen ja puolen kuukauden mittaiselle kevättauolle. Seuraavan kerran SM-pisteistä ajetaan 12.-13. kesäkuuta Kouvolassa.

Emil Lindholm nousi SM-sarjan kärkeen. Kuva: Merita Mäkinen.

Lopputulokset: SM Itäralli, Joensuu:

  1. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo 46:41,0
  2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Škoda Fabia R5 Evo + 6,7
  3. Craig Breen (IRL) – John Rowan (IRL) Hyundai i20 R5 + 24,2
  4. Juha Salo – Mikko Markkula Škoda Fabia R5 + 42,9
  5. Esa Ruotsalainen – Antti Linnaketo Škoda Fabia R5 + 1:46,6

Epävirallinen SM-pistetilanne SM1-luokka:

  1. Emil Lindholm Škoda Fabia R5 Evo 70
  2. Teemu Asunmaa Škoda Fabia R5 Evo 70
  3. Eerik Pietarinen Škoda Fabia R5 Evo 35

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli