Ralli 27.02.2019

Lindholm taistelemaan rallin SM-voitosta Joensuuhun

SM1-luokassa GRX-tiimin Volkswagenia ajava Emil Lindholm hakee jatkoa Arctic Lapland -rallin voitolle. Kuva: Timo Anis.

Edellisen SM-rallin Kouvolassa Ruotsin MM-rallin takia väliin jättänyt GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen palaavat Ralli SM -sarjaan talvikauden viimeisessä SM-osakilpailussa Joensuussa.

SM-avauksen, Arctic Lapland -rallin, Rovaniemellä voittanut kaksikko starttaa tulevana lauantaina Itäralliin SM-pisteiden kolmannelta sijalta lähtönumerolla 4.

– Ruotsin MM-rallista saimme jälleen paljon hyvää ja tärkeätä kokemusta muun muassa uudesta autostamme. Automme on hyvässä iskussa, joten en usko, että teemme torstain testin jälkeen autoomme sen kummempia säätömuutoksia Itäralliin, Lindholm ennakoi.

– Volkswagen on itse asiassa aiempiin autoihini nähden pienillekin säätömuutoksille selvästi herkempi auto. Jos jotain teemme, niin korkeintaan vain hienosäätöä automme jousituksen jäykkyyteen.

Ralli SM -kauden avauksesta voiton ajanut Lindholm lähtee tavoittelemaan hyvää talvikauden päätöstä ja pistepottia viikonlopun kilpailusta.

– Hyvillä fiiliksillä Joensuuhun lähdetään. Voittoa toki tavoitellaan. Kun meillä on pisteissä se yksi sallittu 0-kisa nyt jo alla, niin sarjaa ajatellen kaikki pisteet Itärallista ovat meille tärkeitä.

– Kovaa saa varmasti Joensuussakin ajaa, en epäile sitä yhtään. Lähdetään Itäralliin samalla taktiikalla kuin Ruotsin MM-ralliinkin: Tehdään hyvä nuotti, johon luottaa, ajetaan kovaa ja pidetään pää kylmänä.

SM Itäralli käynnistyy lauantaina Joensuun torilta kello 10:01. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 97,5 km. Rallin maali sijaitsee Joensuun raviradalla ajettavan 1,7 km mittaisen yleisöerikoiskokeen maalissa.

Maaliin voittajia odotetaan lauantai-iltapäivästä alkaen kello 17:53.

Emil Lindholm on luottavainen tekemisensä suhteen. Kuva: Timo Anis.

Teksti: Marko Mäkinen / Emil Lindholm -tiedotus.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli