Ralli 22.05.2019

Lindholm taistelemaan kolmannesta Ralli SM -voitosta Riihimäelle

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen pyrkivät kasvattamaan voittosaldoaan. Kuva: Marko Mäkinen.

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen lähtevät tavoittelemaan Ralli SM -sarjan SM1-luokasta kauden kolmatta voittoa Riihimäeltä. Perinteinen Riihimäki-ralli on kuulunut kotimaiseen rallikalenteriin jo 1960-luvun alusta lähtien, mutta Volkswagen Polo GTI R5:lla kilpailevalle Lindholmille kerta on ensimmäinen.

– Kun Riihimäellä edellisen kerran kilpailtiin SM-pisteistä, ajoin samaan aikaan ADAC GT Masters -ratasarjan osakilpailua Saksassa. Onhan se vähän huvittaa, kun kalenterin niin sanottu “lähikisa” on ainoa, jossa en ole aiemmin kilpaillut. Rovaniemen reititkin olen jo aika moneen kertaan kolunnut, mutta Riihimäen reitti on minulle uusi tuttavuus, Lindholm hymähtelee.

Ennakkotiedot kertovat, että yhdeksän erikoiskokeen ja 110 EK-kilometrin mittainen reitti on viety hyväpintaisille ja luonteikkaille kantahämäläisille teille. Lindholm ja Korhonen starttaavat reitille lähtönumerolla 29.

– Luulen, että edessä on meille sopivaa baanaa. Vaikka mentäisiin pienemmälläkin tielle, niin automme suhteen se ei olisi huono vaihtoehto, sillä itse pidän ja myös Volkswagenille teknisesti haastavat tiet sopivat hyvin.

Lindholm ajoi viime viikolla ralliin valmistavat testit ja kaikki on kunnossa tulevaan.

– Automme esiintyy Riihimäellä ensi kertaa soralla. Muutimme automme jousitukseen kesäasetukset, emme juuri mitään muuta. Se tuntui testeissä hyvältä, joten luottavaisin mielin matkaan lähdetään.

– SM1-luokassa oli pari yllättävää poisjääntiä, mutta luokan kärkikolmikko ja lähimmät kilpakumppanit ovat mukana. Edessä ajavat etuvetoautot ajavat yleensä suoraviivaisemmin kuin nelivetoautot, joten heidän perässään voi olla aina veikeätä ajaa, sillä eri ajolinjan takia tie voi heidän jäljiltä olla liukas. Korkeimmista SM-pisteistä ja luokkavoitosta lähdetään ajamaan, Lindholm summaa.

SM Riihimäki -ralli käynnistyy lauantaina Riihimäen keskustasta kello 11:01. Kilpailussa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 110,43 km. Päivän aikana kilpailijat käyvät kahdesti (klo 13:55 ja klo 17:04 alkaen) Riihimäen Urheilupuiston alueella huollossa. Rallin maali sijaitsee Riihimäellä Ragnar Granitin Aukiolla, jonne ensimmäisiä kilpailijoita odotetaan klo 19:32 alkaen.

Lisätietoja:
www.sebateam.fi
Facebook
www.rallism.fi

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli