Ralli 17.02.2019

Lindholm nousi WRC2-luokassa kolmanneksi

Emil Lindholm taistelee WRC2-luokan podiumsijoista Ruotsissa. Kuva: Taneli Niinimäki

GRX-tiimin Volkswagen Polo GTI R5:lla kilpailevat Emil Lindholm ja Mikael Korhonen nousivat WRC2 Pro- ja WRC2 -luokkien yhdistetyssä yleiskilpailussa Ruotsin MM-rallissa toisen ajopäivän jälkeen kolmanneksi. Suomalaiskaksikon sijoitus kauden toisen MM-osakilpailun yleiskilpailussa ennen päätöspäivää on sija 11.

Lauantain reitti asetti kilpailijoille samat haasteet kun perjantaikin. Plusasteet sulattivat lumen ja jään erikoiskokeilla loskaksi, joka lisäsi merkittävästi haastetta ja vaikeusastetta. Lindholm kertoi toisen ajopäivän jälkeen, että mieli olisi tehnyt yrittää ajaa kovempaakin, mutta.

– Tarkkaa ajoa koko päivä. Mieli tekisi yrittää, mutta kun tällaisesta soraspoori/loskaolosuhteista ei ole mitään kokemusta niin on hyvä ottaa varman päälle, Lindholm muistuttaa.

Päivän aikana Lindholm nousi ajamalla muun muassa Citroënin viime vuoden tehdaskuljettaja Mads Östbergin ohi. Kaksikon ero ennen päätöspäivää on vain 1,2 sekuntia.

– Mads ei ollut meidän tähtäimessä, mutta kun pääsimme ohi niin tietysti se oli kiva asia. Ensimmäisellä ajokerralla tiet pysyivät ihan hyvässä kunnossa, kunnes toisella ajokerralla edessä oli liukasta loskaa ja sorauraa. Ajoimme erikoiskokeiden väliajoissa joitain osuuksia ihan kärkivauhtiakin, mutta väkisin emme lähteneet yrittämään mitään. Heti kun luotto ei ollut täysi sata niin ajoin varovaisemmin.

Rallin viimeiselle kilpailupäivälle sääennuste lupaa parempia olosuhteita. Tulevalle yölle on luvattu seitsemän astetta pakkasta, joka merkitsee tienpintojen jäätymistä ja parempia ajokelejä.

– Jatketaan samaan malliin. Meille maaliin pääsy ja kokemuspankin kartuttaminen ovat tärkeintä. Olemme myös kiinni sellaisessa sijoituksessa, jota ei tässä vaiheessa tätä kilpailua haluaisi hukata, Lindholm muistuttaa.

Kauden toinen MM-ralli päättyy sunnuntaina Torsbyn super-EK:lle. Kilpailun päätöspäivän ohjelmassa on kolme erikoiskoetta (51,31 km). Rallin voittaja on selvillä noin klo 14:00 Suomen aikaa.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli