Ralli 26.10.2019

Lindholm nousi Katalonian asfaltilla taistelemaan WRC2-luokan palkintopallisijoituksesta

Espanjan MM-rallin toiseksi viimeinen kilpailupäivä on ajettu Kataloniassa. Kuvassa GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen. Kuva: Timo Anis

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ylsivät Katalonian MM-rallin toisena kilpailupäivänä ehjään ja tasaisen kovaan ajosuoritukseen. Suomalaiskaksikko nousi Volkswagenillaan WRC2-luokassa neljänneksi ja rallin yleiskilpailussa viidentoista nopeimman joukkoon.

Lindholm viihtyi Katalonian jouheilla asfalttiteillä mainiosti.

– Ihan makea oli vetää. Paljon tuli asfaltilta tänään oppia. Kun ajettiin nätisti, niin erikoiskoeajat olivat ihan hyviä. Kun yritin puskea kovempaa, niin ajat huononivat. Se on todella hieno ja kapea se yrityksen raja, jota ei vain auta ylittää.

– Päivähuollon jälkeen ajoin kaksi seuraavaa erikoiskoetta kovemmalla yrityksellä, jonka tuloksena aikamme ensimmäiseltä ajokerralta eivät kohentuneet yhtään. Muut sen sijaa paransivat aikojaan. Kun rauhoitin ajoani, niin päivän viimeinen metsäerikoiskoe tuli taas ihan hyvin.

Asfaltilla ajettu kilpailupäivä sujui suomalaiskaksikolta niin hyvin, että he nousivat taistelemaan WRC2-luokan palkintopallisijasta.

– Pidetään kuitenkin sama taktiikka huomenna. Ajetaan siististi omaa ajoamme ja katsotaan sitten, mihin se riittää. Automme toimi hienosti. Lievää aliohjausta silloin tällöin, mutta teemme huollossa pienen säätötoimenpiteen asian korjaamiseksi. Asfalttia on kyllä makea ajaa. Myös autoomme löytyy luottoa. Kun automme perä lähtee asfaltille nousseen soran takia luistoon, niin yhtä nopeasti sen saa takaisin haltuun.

Espanjan MM-rallin päätöspäivän ajo-ohjelmassa on vielä neljä (74,14 km) erikoiskoetta. Rallin maaliin Saloun PortAventura -huvipuiston alueelle kilpailijoita odotetaan sunnuntaina klo 15:01 Suomen aikaa.

Espanjan MM-ralli, Salou;
WRC2-luokan tilanne 2. kilpailupäivän jälkeen:

1. Eric Camilli – Benjamin Veillas (FRA) Citroën 2:31:54,0
2. Pierre-Louis Loubet – Vincent Landais (FRA) Skoda + 1:00,7
3. Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak (POL) Volkswagen + 1:18,7
4. Emil Lindholm – Mikael Korhonen (FIN) Volkswagen + 1:29,2

Emil Lindholm ja Mikael Korhonen Katalonian rallissa. Kuva: Timo Anis

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli