Ralli 01.07.2017

Lindholm keskeytti juniorien kakkossijalta Puolan MM-rallissa

Tulevaisuuden Tähti 2017 Emil Lindholm joutui keskeyttämään Puolassa. Kuva: Erik van ´t Land

Juniorien WRC-sarjassa ajava Emil Lindholm, 20, joutui keskeyttämään Puolan MM-rallin EK:lla 16 ulosajoon. Keskeytyshetkellä Lindholm ajoi JWRC-luokan toisella sijalla.

Uransa ensimmäistä MM-ralliaan ajanut Lindholm ei lähtenyt selittelemään ulosajonsa syitä.

– Oma vika. Se oli sellainen vasen-oikea-mutkayhdistelmässä, jossa oli todella syvät urat. Jarrutin hieman liian myöhään, auto pomppasi urasta kahdelle pyörälle ja kun käänsi ohjauksella vastaan, niin tie loppui kesken ja ajoimme päin puuta.

– Osuma ei ollut järin kova. Osuman seurauksena etulokari ja -valo sekä jäähdytin rikkoutuivat, joten kisa oli jätettävä kesken. Täällä ei vain ole varaa virheisiin. Teissä on todella syvät urat, vauhtia on paljon ja tiet ovat todella kapeita. Jos virhe tapahtuu niin heti osuu, Lindholm totesi.

MM-rallissa autoletkan viimeisten joukossa ajanut Lindholm hämmästeli teiden kuntoa.

– En ole tällaisissa urissa ajanut koskaan. Kun tätä erikoiskoetta käveli, niin piti koko ajan katsoa eteen ettei astu jalalla isojen kivien päälle ja nyrjäytä nilkkaansa. No, nyt ei onnistunut mikään tavoite tällä kertaa meiltä. Kaikki meni pieleen, kun se ensimmäinen pohja-aikakin jäi sekunnin päähän.

– Uskon, että saamme auton huomiseksi uudelleen ajokuntoon ja jatkamme rallia superrallisäännön turvin. Täällä saa ajaa SM-sarjaan verrattuna todella kovaa, mutta en laita ulosajoani mitenkään yliyrittämisen piikkiin. Nyt vain luin tietä väärin ja se oli sitten siinä, Lindholm myönsi.

Puolan MM-rallin päätöspäivänä ohjelmassa on vielä neljä erikoiskoetta. Ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin noin klo 15.30 Suomen aikaa.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli