Ralli 25.10.2019

Lindholm Katalonian MM-rallin yötauolle WRC2-luokan kuudentena

Emil Lindholmin urakka Espanjassa käynnistyi suunnitellusti. Kuva: Timo Anis.

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen ajavat Katalonian MM-rallin avauspäivän jälkeen WRC2-luokassa kuudentena. Suomalaiskaksikon ensimmäinen MM-osakilpailu Espanjassa on sujunut ennakkosuunnitelmien mukaisesti.

Perjantain soraerikoiskokeet suomalaiskaksikko ajoi Volkswagenillaan varmasti ja virheitä välttäen. Rallin yleiskilpailussa kaksikko ajaa sijalla 19.

– Aika lailla suunnitelmien mukaisesti meni. EK 1/4:n laskin vähän kovempaa, kun tie oli tuttu ja hyväkuntoinen. Päivän kaksi muuta erikoiskoetta olivat meille jo aika raffia ja kapeata soratietä, jota en vain raaskinut työntää kovaa. Ei me kruisailtu mitenkään, mutta huonot osuudet ajoimme nätisti ja ne, jotka olivat paremmassa kunnossa niin ne päästeltiin kovaa, Lindholm kuvaili.

– Kyllä esimerkiksi päivän viimeinen lähes 40 km mittainen EK oli jo aika perunapeltoa meille. Sellaista jatkuvaa rytkytystä, pomppimista niin, että silmissä näkyi välillä jo tähtiä.

Saloun iltahuollossa Lindholmin Volkswageniin vaihdetaan asfalttirallisäädöt. Jousitus vaihtuu, auton korkeus ja geometria muuttuvat, kun Katalonian MM-rallissa lauantain ja sunnuntain kilpailupäivät ajetaan asfalttialustalla.

– Oikeastaan kaikki huomisen tiet ovat makeita, jouheita ja sellaisia keskinopeita asfalttipätkiä. Huomenna jatketaan pitkälti samalla taktiikalla. Yritetään pysyä kärjen kannoilla. Meillä ei ole tavoite täällä ajaa huipputulosta, vaan kokemusta, Lindholm muistuttaa.

Emil Lindholmin autokunta kartuttaa kokemusta. Kuva: Timo Anis.

Lauantain ja sunnuntain ajo-ohjelmassa on vain kestopäällysteisiä erikoiskokeita. Lauantainen reitti käsittää kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta (121,72 km), kun sunnuntain ohjelmassa on neljä (74,14
km) erikoiskoetta. Rallin maaliin Saloun PortAventura -huvipuiston alueelle kilpailijoita odotetaan
sunnuntaina kello 15:01 Suomen aikaa.

Espanjan MM-ralli, Salou
WRC2-luokan tilanne avauspäivän jälkeen:

1. Pierre-Louis Loubet – Vincent Landais (FRA) Skoda 1:24:39,3
2. Eric Camilli – Benjamin Veillas (FRA) Citroën + 1,5
3. Ole Christian Veiby – Jonas Andersson (NOR/SWE) Volkswagen + 22,2
…6. Emil Lindholm – Mikael Korhonen (FIN) Volkswagen + 1:04,6

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli