Ralli 13.07.2019

Lindholm joutui keskeyttämään yli kolmen minuutin johtoasemasta Tampereella

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen. Kuva: Merita Mäkinen

GRX-tiimin Emil Lindholmin ja Mikael Korhosen toinen perättäinen yleiskilpailun voitto Tampereen seudulla ajettavasta kansainvälisestä Autoglym-rallista jäi tällä kertaa haaveeksi, kun nuori suomalaislupaus joutui keskeyttämään EK 6:n jälkeen rallin kärkipaikalta teknisen vian takia.

Volkswagen Polo GTI R5:lla kilpaileva Lindholm oli ehtinyt kellottaa rallin kuudelle ensimmäiselle erikoiskokeelle ylivoimaiset pohja-ajat, joiden turvin Lindholm johti rallia jo yli kolmen minuutin erolla seuraaviin.

– Vauhtipyörä irtosi moottorista ja se oli sitten siinä. Samalla myös moottorin kampiakseli katkesi, jonka vaihdolla tästä vielä selvitään. Moottoritilasta kuului jo aamupäivällä outoja ääniä. Vaihdoimme kolmen erikoiskokeen jälkeen varmuuden vuoksi vaihdelaatikon, mutta todennäköisesti äänet johtuivat ainakin osaksi jo tuolloin vauhtipyörästä.

Autoglym-ralli oli osa Lindholmin valmistautumista kauden kohokohtaan, elokuun alussa Jyväskylässä ajettavaan Suomen MM-ralliin. Keskeytyksestä huolimatta Lindholm ehätti viedä kilpailuolosuhteissa ennalta suunnitellun testiohjelman läpi.

– Meillä oli tähän ralliin pari testiteemaa, jotka pääsimme kokeilemaan suunnitellusti, ja se oli hyvä juttu. Toivotaan, että parin viime rallin murheet ovat voitettu kanta. Ei meillä ollut ihan maximum attack päällä, koska halusimme keskittyä testaamiseen emmekä viimeisen päälle aikojen tekemiseen. Ajoni oli ihan hyvää ja siitä jäi ihan ok-fiilis, Lindholm kertoi keskeytyksensä jälkeen.

Kaksikko Lindholm – Korhonen starttaa seuraavan kerran rallireitille torstaina 1. elokuuta, kun Suomen MM-ralli käynnistyy Jyväskylän Harjulla ajettavalla kaupunkierikoiskokeella. Kaksikko kilpailee WRC2-luokassa lähtönumerolla 47.

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli