MM-Ralli 15.02.2020

Lindholm jatkaa WRC3-luokan voittotaistelussa

Renkaiden kestävyys on arveluttanut Emil Lindholmia. Kuva: Taneli Niinimäki.

TGS Worldwiden Škodan Emil Lindholm ja Mikael Korhonen menettivät Ruotsin MM-rallin toisena kilpailupäivänä, lauantaina, yhden sijan. WRC3-luokan voitto ratkaistaan GRX-tiimin kuljettajakaksikon Emil Lindholmin ja Jari Huttusen välillä. Huttunen starttaa rallin päätöspäivään 3,4 sekunnin johtoasemassa.

Škodan Emil Lindholm ja Mikael Korhonen jatkoivat Ruotsin MM-rallia erinomaisesti. Päivään mahtui neljä jo perjantaina ajettua erikoiskoetta, joiden jälkeen R5-autoilla ajettavissa WRC3- ja WRC2-luokissa Lindholm, Huttunen ja Norjan Mads Östberg karkasivat muilta.

WRC3-luokan johtoasemasta päivään startannut Lindholm menetti johtopaikkansa GRX-tiimin toiselle kuljettajalle, Jari Huttuselle. Kaksikon ero päätöspäivään lähdettäessä on 3,4 sekuntia.

R5-autojen kolmanneksi nopein on WRC2-luokan ykkönen Mads Östberg, joka ajaa suomalaiskaksikosta reilun viiden sekunnin päässä. Lindholmin ero WRC3-luokassa kolmantena ajavaan Norjan Oliver Solbergiin on jo lähes puoli minuuttia.

– Pitoa oli tänään paremmin kuin eilen. Ja etenkään aamupäivällä en osannut hyödyntää sitä paremmin. Jari (Huttunen) on tullut kovaa, se pitää myöntää. Viimeisen pätkän kivikossa ajettaessa rengasrikon vaara pelotti, mutta kyllä se nyt nähtiin, että nämä renkaat kestävät hienosti vaikeissakin ajo-olosuhteissa. Minulta jäi tänään viimeiset riskit ottamatta, mutta silti päiväni oli hyvä, Lindholm muistuttaa.

Rallin päätöspäivän, sunnuntain, ohjelmassa on ainoastaan Likenäsin (21,19 km) erikoiskoe, joka on myös rallin päättävä Power Stage. Lindholm sanoo, että hän ei aio väkisin ajaa Huttusta kiinni.

– Meillä on ollut tähän asti ihan hyvä kisa. Olemme olleet koko ajan kärkivauhdissa mukana. Huomenna aion lähteä rennolla otteella ajamaan. Se joko riittää tai sitten ei, Lindholm hymyilee.

Ensimmäinen kilpailija starttaa sunnuntain ainoalle erikoiskokeelle kello 13:18 Suomen aikaa.

Emil Lindholmilla on mahdollisuudet WRC3-luokan voittoon. Kuva: Taneli Niinimäki.

Tuloksia, Ruotsin MM-ralli, Torsby, tilanne 2. ajopäivän jälkeen:
1. Elfyn Evans – Scott Martin Toyota Yaris WRC 1:00:38,9
2. Ott Tänak – Martin Järveoja Hyundai i20 WRC + 17,2
3. Sebastien Ogier – Julien Ingrassia Toyota Yaris WRC + 28,8
…10. Jari Huttunen – Mikko Lukka Hyundai i20 R5 (WRC3) + 3:39,1
11. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Škoda Fabia R5 Evo (WRC3) + 3:42,5
12. Mads Östberg – Torstein Eriksen Citroën C3 R5 (WRC2) + 3:45,0

Teksti: Marko Mäkinen, tiedote.

(Skoda Motorsport Suomen tiedote)

Lindholm mielii menetettyä johtopaikkaansa takaisin Ruotsin MM-rallin päätöspäivänä

Ruotsin MM-rallin toinen kilpailupäivä, lauantai, sujui Emil Lindholmilta vauhdikkaasti. Vaikka johtopaikka WRC3:ssa oli vaihtunut takaa-ajoasemaan, ei nuorukainen aikonut luovuttaa taistelua.

Eroa luokkajohdossa kiitävään Jari Huttuseen on vain 3,4 sekuntia, eikä takana niskaan hengittävä Mads Östberg ole hänkään kuin 2,5 sekunnin päässä. Se lupaa taisteluntäyteistä sunnuntaista päätöserikoiskoetta.

Lindholm aikoo päättää yrityksensä tason rallin päättävällä Power Stagella vasta viime hetken kelin nähtyään. Hyvin sujunut ralli olisi maukasta päättää luokkavoittoon.

– Vauhtimme on ollut hyvää, vaikka johtopaikka nyt Huttuselle menetettiinkin. Mekin tulimme välillä hyvää kyytiä, ja onhan sunnuntaina vielä kaikki mahdollista. Periksi ei anneta, vaikka uran alkuvaiheessa kannattaakin ajaa järkeviä kisoja, Lindholm sanaili.

Emil Lindholm (oik.) tutki tarkasti tuloksia WRC3:ssa. Kuva: Miika Wuorela.

Toinen TGS Worldwiden Škoda-kuljettaja rallissa, Eerik Pietarinen, oli hänkin kohtuullisen tyytyväinen päiväänsä. Pietarinen on viidennellä sijalla WRC3:ssa, 53 sekuntia kärjestä jääneenä.

– Hieman paremmin sujui kuin perjantaina. Virheitä tuli vielä, ja liian varovasti tuli ajettua. Sikäli oli helpompaa, ettei nyt tarvinnut nostaa jalkaa kaasulta vaihdetta vaihtaessa. Ei hirveästi voi silti omaa ajoa kehua. Täytyisi ajaa enemmän rallia, eikä tulla keskellä tietä, Pietarinen pohti.

Meno maistui Eerik Pietariselle Ruotsin MM-rallin toisena kilpailupäivänä. Kuva: Miika Wuorela.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli