MM-Ralli 13.02.2020

Lindholm ja Pietarinen valmiita Ruotsin rallin lähes lumettomille erikoiskokeille

Emil Lindholm (oik.) ja Mikael Korhonen ovat valmiina Ruotsin MM-ralliin. Kuva: Merita Mäkinen.

Ruotsin MM-ralli ajetaan tällä kertaa varsin poikkeuksellisissa olosuhteissa. Lunta on rallireitillä lähinnä vain nimeksi, joten haastetta erikoiskokeilla riittää. Emil Lindholm lähtee ralliin tuore Ralli SM -osakilpailun voitto takataskussaan.

Ruotsin MM-rallissa on mukana kaksi nuorta ja nälkäistä Škoda-kuljettajaa, jotka lähtevät antamaan näyttöjä uudistuneessa WRC3-luokassa. Lindholmin tuntuma kovaa ajamiseen on hyvä, joten nuorukainen voi hyökätä erikoiskokeille rennoin mielin.

– Kilometrejä ei nyt ole paljoakaan, joten varaa ilmaisten sekuntien antamiseen ei lyhyellä reitillä ole. Katsoimme ennen nuotitusta incar-videoita kahdelta erikoiskokeelta. Lähdemme viikonloppuun hyvällä fiiliksellä. Vaikkei lunta reitillä olisikaan, aiomme silti ajaa kovaa ja tarkasti, Lindholm kertoo.

Eerik Pietariselta kauden alku on sujunut niin ikään Ralli SM -sarjan puolella. Nyt tuusulalainen starttaa MM-ralliin ensimmäistä kertaa sarjan ja lajihistorian kokeneimman kilpailijan, Miikka Anttilan kanssa.

– Keli on vähän erikoinen, mutta puolet erikoiskokeista on yhä lumessa ja jäässä. Koetetaan hyödyntää se pito, mikä on saatavilla. Viime vuonnakin oli soraa esillä, joten kyllä sen suurin piirtein tietää, mitä on luvassa. Jos pitää pärjätä, niin kaasu pohjassa on ajettava heti alusta asti. Yritetään ajaa hyviä aikoja, Pietarinen kuvailee.

Eerik Pietarinen (vas.) starttaa Ruotsin MM-ralliin erittäin kokeneen kartanlukijan, Miikka Anttilan kanssa. Kuva: Miika Wuorela.

Teksti: Skoda Motorsport Suomi, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli