Ralli 02.03.2020

Lindholm ja Asunmaa kesätauolle tasapisteissä Ralli SM -sarjan kärjessä

Emil Lindholm lennätti Škodansa SM Itärallin voittoon. Kuva: Merita Mäkinen.

Emil Lindholm oli talvikauden nopein kuljettaja Ralli SM -sarjassa. TGS Worldwiden kuljettaja voitti kaksi kolmesta osakilpailusta ja oli kerran kolmas. Voitto irtosi myös Joensuussa lauantaina.

Talvikauden osakilpailut olivat kaiken kaikkiaan TGS Worldwiden kuljettajille erittäin hyviä. Jokaisen osakilpailun ykköseksi ajoi tiimiä edustava kuljettaja. Joensuussa SM1-luokan voittoa juhli Emil Lindholm kartanlukijansa Mikael Korhosen kanssa.

– Oli puskettava kovaa, jotta voitto irtosi. Pari ensimmäistä pätkää tulimme vauhdikkaasti, mutta silti maltilla, ja se riitti pohja-aikaan. Kolmannella erikoiskokeella taktiikka oli sama, mutta vauhtimme ei enää riittänytkään. Teemu (Asunmaa) ajoi todella hyvin, joten neljännellä oli taas rypistettävä toden teolla, Lindholm kertasi.

Teemu Asunmaa hävisi Lindholmille viiden erikoiskokeen aikana vain 6,7 sekuntia. Tiukka taistelu ja niukka tappio jäivät kismittämään nälkäistä kuljettajaa.

– Erittäin kovaa pitää tänä päivänä ajaa Ralli SM -sarjassa – Siitä ei pääse mihinkään. Koetetaan kesäkaudella napsia sekunteja pois. Ajettiin jossain kohtaa vähän nolla-auton pölyssä, mutta omiin virheisiin kaatui tämä päivä, summasi Asunmaa.

Teemu Asunmaa jäi SM1-luokan voitosta vain 6,7 sekuntia. Kuva: Taneli Niinimäki.

Mikko Heikkilän hyvin alkanut ralli suli kolmannen erikoiskokeen rengasrikkoon. Mies jäi lopulta SM1-luokan 11:lle sijalle.

– Eihän tämä ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Positiivista oli kuitenkin se, että ennen rengasrikkoa oltiin hyvin mukana jälleen, ja ajat olivat hyviä. Töitä pitää tehdä kesäksi, Heikkilä suunnitteli.

SM Itäralli, Joensuu, SM1-luokan lopputulokset

1. Emil Lindholm 46.41,0
2. Teemu Asunmaa +6,7
3. Juha Salo +42,9

Pistetilanne SM1-luokka, 3/6 rallin jälkeen

1. Teemu Asunmaa 70
2. Emil Lindholm 70
3. Eerik Pietarinen 35

Teksti: Skoda Motorsport Suomi, tiedote.

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli