Ralli 26.01.2019

Lindholm isänsä tapaan Arctic Lapland Rallin voittoon “Vaikea ralli voittaa”

Emil Lindholm ajoi SM1-luokan ja Arctic Lapland -rallin yleiskilpailun voittoon. Kuva: Taneli Niinimäki

GRX-tiimin Emil Lindholm ja Mikael Korhonen hallitsivat ralli SM -kauden avausta Rovaniemellä lähdöstä maaliin. Uuden Volkswagen Polo GTI R5:n suomalaiselle ralliyleisölle esitellyt Lindholm rikkoi vahvan Skoda-rintaman heti ensimmäisessä kilpailussa ja ajoi Arctic Lapland -rallin voittoon 49,2 sekunnin erolla ennen Teemu Asunmaata.

Rallin voitto oli Lindholmin perheelle järjestyksessään toinen, sillä Emilin isä Sebastian ylsi Tunturirallin voittoon vuonna 1995.

– Nyt ollaan isän kanssa edes yhdessä asiassa samalla viivalla, Lindholm hymyili rallin maalissa.

– Meillä meni kaikki hyvin, mutta on tämä vaikea ralli voittaa. Pitkiä erikoiskokeita ja yli 30 astetta pakkasta. Kuljettajat ja auto ovat näissä olosuhteissa kovilla. Meillekin sattui yhtä ja toista. Ohjaustehostin meni aamupäivällä rikki, mutta huolto onnistui vaihtamaan uuden tehostimen pumppuineen alle 30 minuutissa, joka oli heiltä hieno suoritus.

Rallin voitto ei ollut Lindholmin kannalta missään vaiheessa uhattuna. 22-vuotias rallilupaus päätti ajaa toisen kilpailupäivän omaa vauhtiaan ja tarkkailla muiden menoa.

– Ajettiin kovaa, mutta varmasti ja virheitä vältellen. Ennen kisaa oma vauhtini ja automme suorituskyky oli iso kysymysmerkki, mutta oli mukavaa ja jopa huojentavaa nähdä, että pystyimme ajamaan koko rallin ajan tasaisesti kärkivauhtia. Onnistuimme auton säädöissä hyvin, ei mitään ongelmia, Lindholm summasi.

Ralli SM -sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua SM O.K. Auto-rallilla Kouvolassa, jonka Lindholm joutuu jättämään saman aikaisesti ajettavan Ruotsin MM-rallin takia väliin. Lindholm ja Korhonen kilpailevat seuraavan kerran SM-pisteistä maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna Joensuussa SM-Itärallissa.

– Odotan Ruotsin MM-rallia jo innolla. Toki olosuhteet ja lähtöpaikka ovat erilaisia ja kahteen kertaa ajettuna talviset tiet ovat uraiset ja hiekalla. Mutta uskon, että Volkswagenimme toimii myös toisenlaisissa ajo-olosuhteissa hyvin, Lindholm päättää.

Epäviralliset lopputulokset; Arctic Lapland-ralli, Rovaniemi:

1. Emil Lindholm – Mikael Korhonen Volkswagen Polo GTI R5 1:58:54,0

2. Teemu Asunmaa – Jani Salo Skoda Fabia R5 + 49,2

3. Juha Salo – Topi Luhtinen Skoda Fabia R5 + 59,6

4. Henrik Pietarinen – Juha Lummaa Skoda Fabia R5 + 1:13,3

5. Valtteri Bottas – Timo Rautiainen Ford Fiesta RS WRC + 1:59,3

Epävirallinen SM-tilanne (SM1) 1/7 osakilpailua:

1. Emil Lindholm 34

2. Teemu Asunmaa 25

3. Juha Salo 20

Teksti: Emil Lindholmin Tiedotus, Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli