Ralli 01.07.2017

Lindholm ajaa avauspäivän jälkeen JWRC-luokassa kolmantena Puolassa

Emil Lindholm. Kuva: Erik van´t Land

Tulevaisuuden Tähti 2017 Emil Lindholm, 20, ajaa uransa ensimmäisessä MM-rallissa Puolassa juniorien JWRC-luokan kolmannella sijalla avauspäivän jälkeen. Vetisissä ja kuraisissa olosuhteissa ajettu rallin avauspäivä sujui Lindholmilta ja Tomi Tuomiselta lähes suunnitelmien mukaisesti.

– Olipahan selviytymistä koko päivä. Tiet olivat meidän numerolla täysin rapakunnossa. Jos ja kun notkoon ajoi kaasu pohjassa niin vauhti vain hidastui kun pohjapanssari oli urien takia tiessä kuin liimattuna kiinni. Välillä jo mietin, että onko tämä rallia vai näistä teistä selviytymistä?, Lindholmin hymyili yötauolle saavuttuaan.

Suomalaiskaksikon avauspäivään mahtui yksi virhe, jonka seurauksena autokunta kärsi rengasrikon.

– Se oli oma virhe. Jos nuoteissa ei lue, että leikkaa niin ei pidä leikata. Leikkasin yhteen mutkaan sisälle kuitenkin, josta auto pomppasi ylös ilmaan ja suistuimme ulos pellolle. Joku osui tilanteessa niin kovaa renkaaseen, että se meni puhki. Muutoin päivä sujui suunnitelmien mukaisesti.

Lindholm sanoo, että avauspäivän jälkeen ei ole syytä muuttaa tavoitetta, joka MM-ebyytissään on ajaa maaliin.

– Vauhtiini en ole pettynyt, sillä en ottanut turhia riskejä eikä meillä ollut niin sanotusti hyökkäys päällä. Tästä kisasta pitää saada myös kokemusta.

– Jos huomenna on paremmat ajo-olosuhteet niin siinä tapauksessa aion yrittää meidän toista tavoitetta täältä eli tavoittelen luokan pohja-aikaa. Vaikka tässä ei enää sataisi lisää niin tiet ovat jo nyt niin märkiä että ne kuluvat myös huomenna toisella ajokerralla puhki. Pojat menevät luokan kärjessä kovaa, se pitää myöntää.

Lauantaina Puolan MM-rallissa ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta. Ralli huipentuu sunnuntaina 18,68-kilometriselle Paprotki 2-Power Stage -erikoiskokeelle, jossa jaetaan lisäpisteitä. Ensimmäistä kilpailijaa odotetaan maaliin sunnuntaina noin klo 15.30 Suomen aikaa.

Tuloksia; Puolan MM-ralli JWRC 10/23 EK:n jälkeen:

1. Nil Solands Baldo – Miquel Ibanez Sotos (ESP) Ford Fiesta 1:10:17,3
2. Dennis Rådström – Johan Johansson (SWE) Ford Fiesta + 25,1
3. Emil Lindholm – Tomi Tuominen (FIN) Ford Fiesta + 42,7

Teksti: Marko Mäkinen

Uusimmat

Lisää aiheesta

Ralli